Afbeelding
import

Inloopavond werkzaamheden park Scherpenzeel

29 juni 2019 om 07:30 lokaal

SCHERPENZEEL Scherpenzelers die precies willen weten welke werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in park Scherpenzeel en waarom, kunnen dinsdag 2 juli terecht op de inloopavond in partycentrum Boschzicht, Burgemeester Royaardslaan 4.

Om de toegankelijkheid en de beleving van park Scherpenzeel en het parklandschap te verbeteren, voeren Geldersch Landschap & Kasteelen en Landgoed Scherpenzeel komend najaar werkzaamheden uit. Basis voor de geplande werkzaamheden is het masterplan uit 2016. Voor deze aanpassingen is bomenkap noodzakelijk.

Van september tot december 2019 staat een aantal ingrijpende maatregelen gepland, die gaan zorgen voor herstel van de structuur en verfraaiing. De wandelpaden krijgen een nieuwe toplaag. Er komt een nieuw wandelpad ten zuiden van het huis dat ook door de moestuin loopt. In het verlengde daarvan wordt een pad aangelegd door de te herstellen overtuin, die gelegen was achter de boerderij van Parousie. Door het weiland ter hoogte van De Koepel is ook een nieuw pad voorzien, dat zo een nieuw wandelrondje mogelijk maakt.

De parkeerplaats wordt enigszins verlegd om deze beter in te passen in de oorspronkelijk 19de-eeuwse parkaanleg. Er komt een andere verharding, zodat regenwater makkelijker weg kan stromen. Vanwege de nieuwe indeling zullen meerdere bomen bij de parkeerplaats worden weggehaald. Nieuwe bomen en struiken komen terug aan de raden. Verlichting en cameratoezicht worden teruggeplaatst.Historische moestuin

De historische moestuin en de omgeving daarvan worden opnieuw ingericht en krijgen weer een duidelijke plek in het park. Een actieve groep bewoners uit het dorp gaat de moestuin onderhouden.

De inloopavond in partycentrum Boschzicht vindt plaats op dinsdag 2 juli tussen 19.00 en 20.30 uur.  De organisatoren stellen aanmelden op prijs, dat kan via info@glk.nl.

advertentie
advertentie