Afbeelding
HappyLife

De Valkenhorst in Scherpenzeel schuift aan bij buurttafel

27 juni 2019 om 10:44 lokaal

SCHERPENZEEL Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van de Valkenhorst in Scherpenzeel werden woensdag in het zonnetje getrakteerd op eenbijzonder etentje. Bewoonster Linda van der Scheer won een Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een avond vol gezelligheid.

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kunnen deelnemers laten weten waarom hun straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Valkenhorst viel in de prijzen.

Bewoonster Linda nam het initiatief om de straat in te schrijven. Ze woont nu ruim een 2,5 jaar in de straat en wil graag haar buurtjes nog beter leren kennen. Vijftig buurtgenoten namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie