vrijwilligers met tas met nieuw lesmateriaal
vrijwilligers met tas met nieuw lesmateriaal Rob van de Bor

Actievoucher Groen aan de buurt

4 juli 2019 om 15:49 lokaal Deel je nieuws

VLTD Kasteel Renswoude ontvangt €500,- 


In het kader van de actie "Groen aan de Buurt" van de provincie Utrecht heeft het project van luchtkasteel tot dassenburcht kasteel Renswoude een voucher ter waarde van € 500,- in ontvangst mogen nemen.
De vrijwilligers zijn heel blij met dit bedrag. Vanuit de landelijke organisatie (IVN) is het lespakket vernieuwd. Daar horen ook nieuwe materialen bij, nieuwe opdrachtkaarten, nieuwe zoekkaarten en nieuwe tassen.
Vandaag was de laatste buitenles van dit seizoen. Met groep 7 van de Borgwalschool is onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit van de vijver achter het kasteel. Er was weer van alles te vinden, watermijt, tubifex, waterpissebedden, larves van libelle, kikkervisjes, salamanderlarve en nog veel meer. Waar de leerlingen zich wel zorgen om maken is dat het water door de droogte heel laag staat. De onderzoeksresultaten worden gedeeld met Joris Hellevoort, boswachter van het Utrechts Landschap. In totaal zijn er 8 buitenlessen geweest, waar ruim 200 leerlingen aan mee hebben gedaan. Zij leren in dit project de natuur, cultuur en geschiedenis kennen van hun eigen dorp.

natuur ontdekken
leeerlingen werken met nieuw materiaal
advertentie
advertentie