Ons Genoegen tijdens het Van Gent Zomeravondconcert
Ons Genoegen tijdens het Van Gent Zomeravondconcert Gerard-Jan Gerritsen

Zomeravondconcert ondanks regen druk bezocht

10 juli 2019 om 17:50 lokaal Deel je nieuws

Met zomerse muziek hebben harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude en fanfareorkest Caecilia Scherpenzeel op zaterdag 6 juli het muzikale seizoen afgesloten.

Het Van Gent Zomeravondconcert zou worden gegeven op het plein voor Kasteel Renswoude. Vanwege het slechte weer werd besloten het concert te verplaatsen naar ’t Podium. “Ik ben dan ook erg blij dat de zaal zo vol zit en er zoveel mensen zijn komen luisteren”, vertelt Erwin Veldhuizen, voorzitter van Ons Genoegen. “Hoewel het buiten druppelt, voelt het binnen tropisch aan! We maken er gewoon binnen een gezellige zomerse avond van.”

Bekende muziek
Caecilia Scherpenzeel onder leiding van Gerd Wensink opende de avond met het werk ‘Fanfare of Glory’ van Johan de Nijs. Het Scherpenzeelse orkest speelde verder nog de medley ‘Mamma Mia’ met bekende hits van ABBA,  ‘I’ve got the music in me’ van de Kiki Dee Band gearrangeerd door Stef Minnebo en de medley ‘Elvis in Concert’ met bekende werken van Elvis. Na de pauze vervolgde Ons Genoegen onder leiding van Chris Kok het programma. Het Renswoudse orkest speelde onder andere de Spaanse paso doble ‘Amigas de La Armonica’ en de Latijns-Amerikaanse werken ‘Caribe’ en ‘El Cumbanchero’. In het bigbandwerk ‘High Voltage’ gaven saxofonist Dirkjan van Velze en trombonist Anton-Jan Cozijnsen een solo. Verder speelde het orkest vanwege het 25-jarig bestaan van de film ‘The Lion King’ een medley met bekende nummers uit te film.

Concert bij kasteel
Ons Genoegen geeft ieder jaar in de zomer een buitenconcert. “Eens per twee jaar geven we, als het mooi weer is, een muzikaal optreden bij Kasteel Renswoude. Speciaal voor dat concert nodigen we een gastorkest uit”, legt de voorzitter uit. “Op deze manier versterken we op muzikale wijze de onderlinge samenwerking en geven we het publiek de mogelijkheid om te genieten van twee orkesten. En aangezien onze band met Caecilia al tientallen jaren goed is, vonden we het logisch om hen weer in Renswoude te verwelkomen.”

Met het Van Gent Zomeravondconcert heeft Ons Genoegen het muzikale seizoen afgesloten. Begin september starten de orkestrepetities en beginnen de lessen in ’t Podium weer. Meer activiteiten en informatie over de vereniging is te vinden op www.onsgenoegen.org.  

Ons Genoegen tijdens het Van Gent Zomeravondconcert
Caecilia Scherpenzeel geeft gastoptreden tijdens Van Gent Zomeravondconcert in Renswoude
Caecilia Scherpenzeel geeft gastoptreden tijdens Van Gent Zomeravondconcert in Renswoude
advertentie
advertentie