Afbeelding
Politie

Ernstig ongeval Scherpenzeels gezin in Zuid-Duitsland

29 juli 2019 om 09:24 Ongeval

SCHERPENZEEL Bij een ernstig ongeval in Zuid-Duitsland zijn zondagochtend twee leden van een Scherpenzeels gezin om het leven gekomen. Het gaat om de 43-jarige vader en zijn vierjarige dochter. De 39-jarige moeder en twee kinderen van 11 en 12 jaar oud raakten ernstig gewond.

Het gezin was onderweg naar de vakantiebestemming in Kroatië toen hun busje op de A8 nabij de gemeente Brunnthal van de snelweg raakte en tegen een boom botste. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk. Het voertuig werd bestuurd door de moeder. De vader en zijn vierjarige dochter zaten naast elkaar links en in het midden op de achterbank. 

Hulpdiensten rukten massaal uit. De brandweer moest eraan te pas komen om de inzittenden te bevrijden. De moeder en de twee kinderen zijn zwaargewond met traumahelikopters naar verschillende ziekenhuizen gebracht. 

In Scherpenzeel is met ontzetting en verslagenheid op het ongeval gereageerd. Basisschool de Dorpsbeuk heeft zondag alle ouders van de school op de hoogte gebracht. De drie kinderen zijn leerlingen van deze school. Het meisje dat om het leven is gekomen zat in groep 1. Het meisje van 12 en haar moeder liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De elfjarige jongen is volgens de school inmiddels buiten levensgevaar.

advertentie
advertentie