Creatief bij de Vakantie Bijbel Week.
Creatief bij de Vakantie Bijbel Week. Yvonne de Heer

'Schatrijke' Vakantie Bijbel Week

29 juli 2019 om 12:14 lokaal

SCHERPENZEEL In de eerste week van de zomervakantie kwamen honderden kinderen naar de Breehoek voor bijbelverhalen, spelletjes en liedjes. Ook voor jongeren was er een programma, met onder meer een filmavond en survival. Kindertheater Knettergek trad donderdag op en zondagmorgen was er een afsluitende dienst in de Sionkerk.

Yvonne de Heer, betrokken bij de organisatie van de Vakantie Bijbel Week (VBW): ,,We kijken terug op een mooie week met tweehonderdvijftig kinderen. Vanwege de warmte hebben we het programma enigszins aangepast, maar alles is goed verlopen. Goochelaar Elmar Hofstee zou op de slotavond komen, maar moest helaas afzeggen. Gelukkig konden we via-via kindertheater Knettergek uit Ermelo boeken. Het was een leuke avond. En de kerkdienst op zondag werd afgesloten met koffie op het kerkplein bij de grote kerk".

Het thema van de editie van dit jaar was SchatRijk! Dit kwam tot uiting in de bijbelverhalen en de knutselwerkjes. Per schooljaar werden de kinderen ingedeeld in groepjes. Na de dagopening gingen de kinderen met leeftijdsgenoten in een van de ruimtes van de Breehoek creatief aan de slag. Papiermaché, verf, klei en potloden, alles kwam voorbij deze week.

Hoelang de VBW precies bestaat, weet De Heer niet. ,,Maar twintig jaar toch zeker". De week is oorspronkelijk opgezet om niet-kerkelijke kinderen in aanraking te brengen met de Bijbel. De organisatie is ieder jaar weer blij dat er vrijwilligers zijn van alle leeftijden om de groepen kinderen te begeleiden. Ook is er begeleiding bij het zingen onder begeleiding van diverse muziekinstrumenten.

Iedere morgen reed trein Brutus door het dorp om kinderen bij alle scholen op te halen en naar de Breehoek te brengen. Omdat het behoorlijk warm was, werden de kinderen tijdens de buitenspelletjes getrakteerd op ijs. De oudste deelnemers aan de VBW deden mee aan een spannende en natte survivalavond, waarbij een plons in het Valleikanaal voor verfrissing zorgde.

Op het podium gebeurt veel.
advertentie
advertentie