Bestuursleden van Oud Renswoude voor de Oudheidkamer.
Bestuursleden van Oud Renswoude voor de Oudheidkamer. Adriaan Hosang

Terug in de tijd in Oudheidkamer en Koepelkerk

5 augustus 2019 om 16:52 lokaal

RENSWOUDE De Oudheidkamer van de Historische vereniging Oud-Renswoude, aan de Dorpsstraat 38 en de fraaie Koepelkerk van Renswoude zijn in de zomermaanden vaker open voor publiek.

Vorig jaar nam de Oudheidkamer haar intrek in De Nieuwe Buurt, aan de Dorpsstraat, in een monumentale voormalige kasteelwoning.

VER VERVLOGEN TIJDEN In de Oudheidkamer waan je je in de tijd van toen. Bezoekers vinden er een authentiek ingerichte huiskamer, archeologische vondsten, een uitgebreide mutsenverzameling, een kast vol kinderkleding, die ooit gedragen werd door de opgroeiende baronnen van kasteel Renswoude, keukengerei en gebruiksvoorwerpen, kleding en ondergoed uit ver vervlogen tijden.

ROUWBORDEN Wie de Oudheidkamer wil bekijken, kan elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur in augustus een kijkje nemen. Ook op de laatste zaterdag van de maand. Mensen die ook een bezoek willen brengen aan de Koepelkerk aan de Kerkstraat 1 kunnen dat doen op dinsdagmiddag 6, 13, en 27 augustus, van 13.30 tot 16.30 uur, met uitzondering van rouw- en trouwdiensten. Er hangen onder meer rouwborden van Maria Duijst van Voorhout, Vrij vrouwe van Renswoude en Gerard Maximiliaan Taets van Amerongen van Deijl, Henriette Jacquline Wilhelmina Huijdecoper en haar echtgenoot Maximiliaan Jacob Leonard Baron Teats van Amerongen. In de koepel zijn wapenborden te zien van Frederik Hendrik, Amalia van Solms, Maria Stuart van Engeland en Willem Frederik van Nassau.

De beschilderde koepel van de Koepelkerk.
Vele jaren verzorgde Jan van den Brink de rondleidingen in de Koepelkerk.
advertentie
advertentie