Kinderen glibberen over de helling tijdens de Mud Vally Kids obstaclerun van 2018.
Kinderen glibberen over de helling tijdens de Mud Vally Kids obstaclerun van 2018. Janneke Hek

Vakantiespelweek: 'Je kunt veel aan karate hebben'

6 augustus 2019 om 12:31 lokaal

SCHERPENZEEL In de laatste week van de zomervakantie is er voor de jeugd in Scherpenzeel vanalles te doen tijdens de Vakantiespelweek van Jeugd in Ontwikkeling (JOS) Scherpenzeel. De activiteiten variëren van sportclinics tot dans en muziek. De week sluit af met de Mud Valley Kids run op donderdag 29 augustus.

Huub van Amersfoort en Daan Smits van JOS kijken uit naar de Vakantiespelweek. ,,We hebben een gevarieerd programma samengesteld, waarbij voor iedereen een of meerdere leuke activiteiten zijn bedacht. De aanmeldingen beginnen al binnen te komen via de website", aldus Van Amersfoort.

KARATELES ,,Er is ook een activiteit waar we nog geen aanmeldingen voor hebben, terwijl we het wel belangrijk vinden dat jongeren kunnen meedoen aan de spelweek. Op woensdag bieden we een karateles voor jongeren ouder dan twaalf jaar aan. We willen hen graag beter bereiken. Ik ben van mening dat zoiets als karate, maar in brede zin de (zelf)verdediging/vechtsport iets is waar je als jongere veel aan kan hebben en waar je ook veel in kwijt kunt. We hopen dat we hier jongeren warm voor kunnen maken".

CIRCUITTRAINING Maandag 26 augustus start de week met een bezoek aan de kazerne van de brandweer, ambulance en politie aan 't Zwarte Land 27 tussen 10.00 en 12.00 uur. De aftrap wordt dan verricht door een van de wethouders of de (kinder)burgemeester, dat is nog niet bekend.

's Middags kunnen de kinderen van groep 3 tot en met 8 zich uitleven bij Active fit and more. Hier wordt van 13.00 tot 15.00 uur een bootcamp/circuittraining geven, waarbij ook kickboksen aan bod komt.

DANSEN OP MUZIEK Dinsdag 27 augustus kunnen kinderen van groep 2 tot en met 8 muzikaal aan de slag in de Breehoek tussen 10.00 en 12.00 uur. En van 13.00 tot 14.00 uur mogen de kleuters dansen op muziek. En om 14.00 uur is het tijd voor de dansmoves van de jeugd (groep 2 tot en met 8).

VIES WORDEN Wie kennis wil maken met karate kan woensdag 28 augustus terecht bij Karate-Do & Bij Prins aan de Holleweg 16. Om 9.00 uur kunnen kinderen uit groep 2 tot en met 7 aan karate oefenen. Voor ouders en begeleiders is tijdens de clinic de mogelijkheid om te fitnessen, terwijl ze op hun kroost wachten.

Vanaf half elf is met nadruk de jeugd van 12 jaar en ouder welkom om de beginselen van karate te ervaren. In een clinic van anderhalf uur kunnen diverse houdingen en bewegingen uit de karatesport geoefend worden.

Op donderdag is het de beurt aan de Mud Valley Kids Run. Tijdens deze activiteit mogen de deelnemers vies worden. Ze rennen, klimmen, kruipen en manoeuvreren over een natuurlijk parcours. Er is plaats voor honderd deelnemers. Om 14:45 uur kan er gestart worden, deze activiteit duurt tot 16.15 uur. De mudrun vindt plaats bij Madventure aan de Nieuwstraat.

[Meer informatie en opgave: www.jos-scherpenzeel.nl. Voor sommige activiteiten is er een beperkt aantal plaatsen.

advertentie
advertentie