Samen pianospelen bij de muziekschool.
Samen pianospelen bij de muziekschool. Adriaan Hosang

Open middag muziekschool: 'Vader Jacob' spelen op de piano

16 september 2019 om 08:39 Overig

RENSWOUDE Door de muziekschool Renswoude, die haar lessen geeft in de bibliotheek aan de Van Reedeweg, werd zaterdag 7 september een open middag gegeven. Een middag speciaal bedoeld voor aspirant leden die kennis wilden maken met een muziekinstrument.

Voor die middag waren drie leerkrachten van de muziekschool aanwezig: Jeannette van 't Veld, Marno Wieken en Petra Lucasse.

EEN KIJKJE NEMEN Het was druk en heel wat moeders met kinderen, en soms ook een vader en moeder van een kind, kwamen een kijkje nemen tijdens de open middag. Terwijl de één soms enthousiast plaatsnam achter de piano, zag je soms ook wel een kind dat duidelijk wat meer afstand hield.

GITAARMUZIEK Maar eenmaal achter de piano gezeten bleken sommigen toch al wel 'Vader Jacob' te kunnen spelen. Jeannette van 't Veld gaf graag tekst en uitleg en wilde soms ook wel van de ouders weten of ze thuis al een muziekinstrument hadden of eventueel bespeelden.

In de kamer waar ook het spreekuur van de ouderenwerker van SWO gehouden wordt klonk gitaarmuziek. Marno Wieken maakte aspirant-leerlingen graag enthousiast voor het instrument dat hij het liefst bespeelt, de gitaar. De belangstelling voor zijn instrument was duidelijk groot deze middag. Na afloop was dan ook duidelijk dat er een aantal kandidaat gitaristen was aangemeld.

NIET EENVOUDIG Petra Lucasse, geeft fluitles. Zij is pas kort toegetreden tot de groep leerkrachten van de muziekschool. Zij maakte aan nieuwe leerlingen duidelijk hoe je bijvoorbeeld moet blazen op een dwarsfluit.

Enkele nieuwkomers gingen hiermee graag direct aan de slag, maar kwamen soms wel tot de ontdekking dat het niet zo eenvoudig is. Nadat enige vaardigheden waren uitgelegd lukte het soms toch. Zij had ook speciaal voor deze middag koekjes gebakken. Voor ouders was er koffie of thee, voor kinderen limonade.

advertentie
advertentie