Esther van den Brink van de bieb, Anna Weerd met Jan Wolkers en Martijn Versteeg met Annie M.G. Schmidt.
Esther van den Brink van de bieb, Anna Weerd met Jan Wolkers en Martijn Versteeg met Annie M.G. Schmidt. Adriaan Hosang

Kunstwerken in bibliotheek: 'Wolkers heeft zo'n mooie kop'

23 september 2019 om 11:47 Activiteiten

RENSWOUDE Esther van den Brink heeft uit handen van Anna Weerd en Martijn Versteeg, namens Marjan Franken, twee kunstwerken in ontvangst mogen nemen.

Onlangs hingen ze nog op de expositie die Martijn Versteeg samen met enkele cursisten had ingericht. Het ging om gezichten van tal van bekende persoonlijkheden, zoals Audrey Hepburn, Jan Wolkers, Charley Toorop en Annie M.G. Schmidt.

ALEXANDER Langs de wanden in de bibliotheek ontbraken ook Willem Alexander, Maxima en de prinsessen niet, gemaakt door Martijn en enkele van zijn cursisten. Tijdens tekenlessen, die in diverse plaatsen gegeven worden, probeert Martijn het portrettekenen en schilderen over te brengen, en niet zonder succes.

MOOIE KOP De Scherpenzeelse Anna Weerd had voor de expositie in Renswoude het hoofd van Jan Wolkers aan het papier toevertrouwd. Weerd: ,,Hij heeft zo'n mooie kop". Haar werkstuk hangt nu, net als dat van Marjan Franken, op een prominente plek in de bibliotheek. Je ziet ze bij binnenkomst meteen hangen.

Martijn Versteeg zag niet direct iets in exposeren. ,,Exposeren samen met cursisten, dat leek me wel. Voor mij was het probleem dat veel van mijn werk op tal van plaatsen hangt. Dat is leuk en het is ook een vorm van erkenning. Ook tijdens de Kunstroute in Veenendaal op 28 en 29 september zijn er werken van mij te bewonderen".

Esther van den Brink, die namens de bieb de kunstwerken in ontvangst nam, was blij, maar ook wel een beetje verbaasd. ,,Het is de eerste keer dat dit gebeurt. Ja, superleuk en dan ook nog van twee heel toegankelijke schrijvers. Ze komen op een prominente plek te hangen."

advertentie
advertentie