Leerlingen uit de bovenbouw rennen voor het goede doel, nieuwe speeltoestellen.
Leerlingen uit de bovenbouw rennen voor het goede doel, nieuwe speeltoestellen. Adriaan Hosang

70 jaar De Stifthorst: 'Enorm zoals leerlingen zich hebben ingezet'

23 september 2019 om 15:50 Onderwijs

RENSWOUDE Christelijke Basisschool De Stifthorst bestaat dit jaar zeventig jaar, een mijlpaal die je niet ongemerkt voorbij laat gaan.

In aanwezigheid van vele ouders, die de verrichtingen van hun kroost gadesloegen en daar waar nodig aanmoedigden, gingen zowel leerlingen uit de onderbouw en leerlingen uit de bovenbouw van start. De onderbouwleerlingen bleven binnen het schoolterrein, terwijl de bovenbouwleerlingen ook het trottoir buiten het schoolterrein konden benutten.

STEMPELPOSTEN Binnen een uur werden er heel wat rondjes gelopen. Naarmate het uur ten einde liep, was het tempo bij sommigen ook al danig gedaald. Niet zo vreemd als je bedenkt dat bijna iedereen er na het startschot meteen de spurt inzette. Het was niet alleen een sportieve happening, maar ook een happening die een goed doel diende.

Op twee plekken bij de school waren stempelposten ingericht. Dames die stempeltjes zetten kwamen soms handen te kort.

De sponsorloop was de eerste festiviteit in deze feestweek op De Stifthorst. Later, aan het einde van de middag, was er voor de ouders nog een barbecue en kon iedereen nog even napraten over de sponsorloop.

DURE DINGEN Directeur Rick Perfors is trots op z'n leerlingen. ,,Een handjevol heeft niet meegelopen. Het was enorm zoals ze zich hebben ingezet. Opzet is de aankoop van speeltoestellen voor op onze speelplaats. Deze week zal al het sponsorgeld wel binnen zijn, maar ik schat wel dat er zo'n 3.500 euro binnenkomt. Dat is nog niet genoeg, want speeltoestellen zijn dure dingen".

Via de sponsorloop is dan eenderde binnen, via het schoolbudget en het Rabofonds Gelderse Vallei moet dan de rest binnenkomen om mooie speeltoestellen te kopen..

Later in de week organiseerde Theatermakerij Storm workshops, met onder andere bewegen, vechttechnieken, koorddansen en free running. In sporthal De Hokhorst werd voor de ouders nog een theatervoorstelling gegeven door de leerlingen.

De stempelpost voor de bovenbouw.
Het was druk bij de stempelpost voor de onderbouw en iedereen had haast.
advertentie
advertentie