Sjaron Pul probeert vrouwen te stimuleren om te gaan darten.
Sjaron Pul probeert vrouwen te stimuleren om te gaan darten. Adriaan Hosang

'Darten zou leuker zijn met meer vrouwen'

30 september 2019 om 13:16 Verenigingen

RENSWOUDE Dartvereniging Renswoude hield zaterdag in de sporthal De Hokhorst haar eerste Open Renswoude Darts. In totaal waren er veertig banen beschikbaar en hadden zich 89 darters aangemeld voor dit toernooi, onder wie negen vrouwen. De hoofdprijs van het toernooi bedroeg 500 euro.

Eén van hen was Sharon Pul uit Nijkerk. Zij is regelmatig aan het darten. ,,Bijna iedere week", merkt ze op. ,,Het is jammer dat niet meer vrouwen de dartsport beoefenen, dat zou veel leuker zijn.'' De door RS Dartshop gesponsorde Sharon probeert, via haar deelname aan tal van toernooien, andere vrouwen te motiveren om ook de pijltjes ter hand te nemen.

FEESTJE Voorzitter Martijn van de Pol: ,,Ik zie veel enthousiaste deelnemers, onder wie negen vrouwen, wat helaas te weinig is voor een aparte klasse". Dat had tot gevolg dat ze samen met de heren in actie kwamen. Hij wees er ook op dat er na afloop nog een feestje was.

Er waren deelnemers uit het hele land naar Renswoude gekomen, bijvoorbeeld uit Emmer-Compascum. Eén van de deelnemers was de nummer 52 van de wereld, Ron Meulenkamp uit Almere, die binnenkort tijdens het wereldkampioenschap in actie komt.

Voordat de senioren hun pijlen afvuurden op het dartsbord kwam de jeugd tot en met zestien jaar in actie tijdens de jeugdinstuif, die voor de derde maal werd gehouden.

In het sportcafé De Hokhorst wist DJ Rick de sfeer te verhogen. Voorzitter Van de Pol: ,,We kunnen dit toernooi organiseren dankzij de vele sponsoren die ons een warm hart toedragen". Uitslagen zijn te vinden op de website van Dartvereniging Renswoude, www.dvrenswoude.nl.

Darters in actie tijdens het Open Renswoude Darts 2019.
Ron Meulenkamp, nummer 52 van de wereld, in actie in Renswoude.
advertentie
advertentie