Woonstede-directeur Marian Teer en wethouder Tonnis van Dijk onthulden woensdag het bouwbord aan de Parklaan. Daar verrijzen nog voor het eind van dit jaar 24 seniorenwoningen.
Woonstede-directeur Marian Teer en wethouder Tonnis van Dijk onthulden woensdag het bouwbord aan de Parklaan. Daar verrijzen nog voor het eind van dit jaar 24 seniorenwoningen. Gemeente Scherpenzeel

Bouwstart seniorenappartementen Parklaan

22 februari 2018 om 15:57 lokaal


SCHERPENZEEL De bouw van 24 seniorenappartementen aan de Parklaan in Scherpenzeel is woensdag
feestelijk gestart. Directeur Marian Teer van Woonstede en wethouder Tonnis van Dijk onthulden het bouwbord. De appartementen worden nog voor het einde van dit jaar opgeleverd.

De 24 appartementen aan de Parklaan zijn onderdeel van de woonservicezone Weijdelaer. Dit gebied wordt door Woonstede samen met de gemeente Scherpenzeel ontwikkeld. Binnen het plan staan zorg en de dienstverlening aan bewoners centraal, zodat bewoners langer zelfstandig kunnen wonen. Zorggroep ENA kan vanuit het naastgelegen woonservicegebouw Huis in de Wei de zorg en dienstverlening aan de toekomstige bewoners bieden.

TWEEDE FASE Het appartementengebouw aan de Parklaan vormt de tweede fase van het gebied woonservicezone
Weijdelaer. De eerste fase, verbouwing van het woonservicegebouw Huis in de Wei, is binnenkort afgerond. Daar wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de nieuwe tuin. Het park aan de Parklaan behoort ook tot dit gebied en wordt door de gemeente aangelegd. Woonstede werkt samen met aannemer Zegers Bouw uit Ede om de appartementen aan de Parklaan te ontwikkelen. Het ontwerp komt van het Edese architectenbureau Synargio. De exacte huurprijs is nog niet bekend.

AARDGASLOOS De appartementen worden voorzien van energiezuinige installaties en zijn aardgasloos. Op het dak
worden zes tot negen zonnepanelen per appartement geïnstalleerd en krijgt ieder appartement een warmtepompinstallatie. Deze installatie regelt de warmte en het warme water in ieder appartement. ,,De appartementen hebben een heel laag energieverbruik, wat goed is voor de portemonnee van bewoners. Daarnaast laat dit gebouw zien dat de gemeente Scherpenzeel duurzaamheid serieus neemt", aldus Teer. Wethouder Tonnis van Dijk aanvullend: ,,De gemeente Scherpenzeel is zeer content met de duurzaamheidsmaatregelen die Woonstede bij deze appartementen toepast."

advertentie
advertentie