Voetbal stock, stock, goal
Voetbal stock, stock, goal BDU media

Met alleen maar passie wint Renswoude niet

12 oktober 2019 om 20:53 Voetbal

RENSWOUDE Renswoude heeft de 6-2 nederlaag in en tegen Lunteren verwerkt met een gelijkspel (1-1) tegen Veensche Boys. Dat was niet de overwinning waar coach Jan van den Heuvel op voorhand had ingezet, maar hij kan ermee leven. ,,We hebben met heel veel passie gespeeld, al gaat dat ook ten koste van de rust in balbezit", zo luidt zijn analyse.

De 'Kraaien' hadden het voor de pauze lastig met Veensche Boys, dat de bovenliggende partij was. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. In die zin was de remise een logische uitkomst. ,,Wij zijn in de slotfase nadrukkelijk op zoek gegaan naar de winst, maar bij kansrijke momenten die zich voordeden, ontbrak het aan nauwkeurigheid, aan rust aan de bal", zag Van den Heuvel. Anderzijds lieten de bezoekers zich via de counter ook niet onbetuigd. ,,Daarom is 1-1 misschien wel het beste."

Het doelpunt van Renswoude werd vijf minuten na de pauze gescoord door spits Mauro Aalders. De gelijkmaker kwam voort uit een strafschop, na een niet bijster slim ingezette tackle van Larsson van Dijk. Veensche Boys benutte het buitenkansje: 1-1.