Nagwa en Kees zijn beiden blij met de samenwerking.
Nagwa en Kees zijn beiden blij met de samenwerking. Lisette Brenkman

'Geweldig om Nagwa een baan bij ons te bieden'

14 oktober 2019 om 16:21 Maatschappelijk

RENSWOUDE Ondernemer Kees Klomp van De Print Fabriek (DPF) in Renswoude zocht een nieuwe medewerker.

Hij kwam terecht bij accountmanager Franka van Schuppen van het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley. Zij had gelijk een goede kandidaat voor ogen. Binnen een week kwam Nagwa kennismaken en ze kon meteen aan de slag.

NIEUW LEVEN ,,Gemotiveerd zijn en een open instelling hebben is hier het belangrijkst, en dat is bij Nagwa absoluut aan de orde'', aldus Klomp. Nagwa (48) uit Syrië woont nu vier jaar in Nederland, nadat zij met haar gezin uit Syrië vluchtte. Familie en huis, alles lieten zij achter.

Een moeilijke periode volgde, maar zij bouwde met haar gezin een nieuw leven op in Renswoude. Na verschillende banen werkt zij nu met plezier bij DPF. Ze fietst vijf dagen in de week naar haar werk.

MENTALITEIT Bij DPF bedrukt Nagwa relatiegeschenken. ,,Ik ben blij met mijn collega's. We hebben een fijn team en ik ben vind het fijn om in het bedrijf van Kees te werken. Iedereen is hier gelijk. Het is goed voor mij dat ik hier de Nederlandse taal beter leer spreken. Ik voelde mij gelijk thuis'', vertelt Nagwa trots.

Klomp is blij met de inzet van Nagwa. ,,Het is mooi om te zien hoe snel Nagwa leert. Ik geloof niet dat ik in zo'n korte tijd de Arabische taal spreek als ik naar Syrië moet vluchten. Mijn intentie is om haar een baan te bieden voor de komende jaren.'' Nagwa adviseert andere vluchtelingen eerst goed de taal te leren en dan hulp aan te grijpen om werk te vinden. ,,Ik ben goed geholpen door de gemeente en de kerk. De mensen van de kerk gaven ons advies en hielpen ons aan spullen.'' Klomp: ,,Maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Nagwa heeft een sterke mentaliteit. Mooi om haar in ons team te hebben''.

advertentie
advertentie