paddenstoelen in overvloed
paddenstoelen in overvloed Rob van de Bor

van luchtkasteel tot dasenburcht supporter van schoon

15 oktober 2019 om 21:03 Onderwijs Deel je nieuws

SUPPORTER VAN SCHOON

Alle basisscholen in Scherpenzeel en in Renswoude hebben deze herfst meegedaan aan de buitenlessen. Door de gemeente Scherpenzeel zijn materialen beschikbaar gesteld om tijdens iedere les zwerfafval op te kunnen ruimen.

Zo zijn wij met het project van luchtkasteel tot dassenburcht nu "supporter van schoon". Op deze wijze worden alle leerlingen zich bewust wat zwerfafval voor gevolgen kan hebben.

Groep 8 is op Wolfswinkel geweest en ontdekte daar hoeveel verschillende waarden er op een landgoed zijn en wat je kunt doen om dat in de toekomst ook zo te houden. De groepen 7 gingen op fotospeurtocht door het park rondom huize Scherpenzeel en door het dorp en zochten aan de hand van foto's oude gebouwen of historische plaatsen op. Bij ieder item hoort een meerkeuzevraag. Door de vrijwilligers van Oud Scherpenzeel zijn zij in het Koetshuis ontvangen en ook hier is veel van de geschiedenis verteld. De groepen 6 hebben als thema "herfst, paddenstoelen en kleine beestjes". Paddenstoelen zijn er in overvloed deze herfst. Er is veel te zien voor alle kinderen. In het kasteelpark van Renswoude vieren de groepen 3 de verjaardag van Erik eekhoorn. Hoe leuk is het om slingers te maken en een verjaarscadeautje te zoeken voor de eekhoorn en zo leren ze de eik en de beuk herkennen. Deze les kan in Scherpenzeel ook, daarvoor zoeken we nog vrijwilligers. Aanmelden kan bij: r.van.de.bor@ziggo.nl of 0318-573489

supporter van schoon
fotospeurtocht groep 7
advertentie
advertentie