Janco & Wilma Blonk
Janco & Wilma Blonk Jan de Gier

Beheerders Herbergier Scherpenzeel starten voorjaar 2020

16 oktober 2019 om 11:15 Zorg Deel je nieuws

Janco en Wilma Blonk zijn de toekomstige beheerders van Herbergier Scherpenzeel, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie. De opening van de Herbergier – gevestigd in voormalig hotel De Witte Holevoet - wordt verwacht in voorjaar 2020. “Het is een droom die uitkomt.”

Momenteel wordt De Witte Holevoet in Scherpenzeel omgetoverd tot een Herbergier met 16 kamers en 1 logeerkamer. “Toen we het pand de eerste keer zagen waren we gelijk heel enthousiast”, vertellen Janco (60) en Wilma (58) die zelf ook in de Herbergier gaan wonen. “Hier kunnen we echt iets moois van gaan maken.”

Het stel heeft de smaak te pakken. Zo is inmiddels de website www.herbergier.nl/scherpenzeel al in de lucht en kunnen mensen met interesse in wonen én werken alvast terecht bij Wilma en Janco. “We gaan alles vanaf het begin opbouwen. Daar hoort ook het samenstellen van een goed team van ongeveer 25 medewerkers bij. Onze vacatures hebben we alvast online gezet.”

Klik met ouderen

Beiden zijn al lange tijd actief in de zorg. Hij als facilitair manager in de ouderenzorg (en eerder als instellingskok), zij als verpleegkundige in o.a. de thuiszorg, ouderenzorg en vroeger een particulier/kleinschalig initiatief. “We hebben allebei een passie voor ouderen”, vertelt Janco. “Er is altijd gelijk een klik. Waar we ook komen en ouderen ontmoeten, we raken vaak gelijk aan de praat.”

Zingeving

De wens om iets voor zichzelf te gaan doen zoals dat kan in een Herbergier, koestert het stel al sinds het begin van hun relatie. “We werken al lang in de zorg en zochten een manier om onze laatste jaren op een mooie manier in te vullen. Noem het een stukje zingeving. Kennissen van dezelfde leeftijd staan er soms van te kijken. (lachend) Waar sommigen het liever wat rustiger aan doen, geven wij nog even gas.”

Zorg op je eigen manier

De Herbergier kwam vorig jaar op hun pad. Na een bezoek aan een infomiddag in Herbergier Dussen werd de knoop doorgehakt. “We hebben ons gelijk aangemeld. Dit is wat we willen. Een plek waar je aandacht kunt geven aan de bewoners, in combinatie met de mogelijkheid om de zorg op je eigen manier in te richten. We hebben er heel veel zin in."

advertentie
advertentie