Bertus Verbeek en Cor-Albert Bos bij één van die nieuwe banners van de Dorps Run Renswoude.
Bertus Verbeek en Cor-Albert Bos bij één van die nieuwe banners van de Dorps Run Renswoude. Adriaan Hosang

Halve marathon verder als Dorps Run Renswoude

22 oktober 2019 om 13:39 Activiteiten

RENSWOUDE De eerste zaterdag in november was altijd de datum van de halve marathon, maar dit loopevenement komt zaterdag 2 november terug onder een andere naam: Dorps Run Renswoude.

Waarom? Omdat de organisatie tot de conclusie kwam dat de naam de lading niet helemaal dekte, want er is meer dan een halve marathon. Zo is er de Kidsrun van 1 km, de 5 km, de 10½ km en de halve marathon voor recreanten en lopers voor de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.

Het is zaterdag 2 november de vijfendertigste keer dat dit loopevenement in Renswoude georganiseerd wordt.

Lopers vanuit het hele land en soms ook uit het buitenland komen naar Renswoude, waar ze soms hun persoonlijke record proberen te verbeteren.

SPONSORING Een loopevenement als dit, zo geeft voorzitter Adriaan Hosang aan, valt of staat met sponsoren, en die zijn niet altijd even makkelijk te vinden. ,,Maar gelukkig heb je binnen je organisatie ook van die mensen die er een neus voor hebben. Zo'n man is Erik van Voorthuizen", legt Hosang uit. Hij kent Diana Bos van de Oranjevereniging, omdat hij daar als vrijwilliger actief is, maakte een babbeltje en Diana zei: 'dan moet je Cor-Albert, mijn man, hebben'. Zo kwam er een afspraak.

Toen hij hoorde dat de hoofdsponsor - jaren was dat de Rabobank - was weggevallen, wilde hij die plek wel innemen.

TIJD EN ENERGIE Cor-Albert Bos van Bos Dynamics in Ede kwam tot de conclusie dat er in al die jaren veel tijd en energie gestoken is in de organisatie van de Halve Marathon, nu de Dorps Run Renswoude. ,,Ik heb zelf ook drie keer meegelopen. Ik heb er iets mee en ik voelde er wel voor om er ook iets voor te doen. Al pratende heb je het dan over uniforme kleding, voor zowel de mensen in de sporthal als buiten, maar ook de bewegwijzering kwam in beeld".

Na dat eerste gesprek werd Van Voorthuizen te verstaan gegeven dat Bos even wilde nadenken. Vervolgens werd Bertus Verbeek van Verbeek Reclame uit Renswoude ingeschakeld. Verbeek: ,,Ik zag hier ook wel wat in en dacht meteen aan de styling van de kleding, flyers en banners". Wie Renswoude in komt rijden ziet op tal van plaatsen die opvallende banners staan, die qua styling meteen in het oog springen. De Dorps Run Renswoude wordt gepromoot.

MEER ARMSLAG Bos: ,,In waardeer de inzet van de organisatie en de vrijwilligers, de voorzieningen zijn goed en er is een mooi parcours". ,,Nu Bertus en ik ja gezegd hebben tegen de organisatie, heeft die meer armslag". Verbeek: ,,Het is leuk hier een steentje aan te kunnen bijdragen. Zorgen voor naamsbekendheid en uniformiteit voor wat betreft de bebording, binnen en buiten, en de kleding van mensen in de organisatie". Restaurant De Hof zorgt er al zo'n 25 jaar voor, dat de vrijwilligers tijdens dit loopevenement, een kop erwtensoep krijgen. Dit jaar zal De Hof, zo legt Jan-Egbert Bos uit, aanwezig zijn met de nieuwe Foodtrailer van waaruit erwtensoep en broodjes worst verkocht worden.

advertentie
advertentie