Afbeelding
Adriaan Hosang

Jubilarissen gehuldigd, cheque voor Manege zonder drempels en start nieuw project

26 februari 2018 om 08:50 lokaal

RENSWOUDE De grote zaal van gebouw Rehoboth was tot de laatste plaats gevuld toen Ita Wolswinkel, voorzitter van Passage iedereen welkom heette en de jaarvergadering opende. Nadat de Passage-kaars was aangestoken, werd stilgestaan bij het overlijden van Nelie van de Fliert en werd staande een minuut stilte in acht genomen.

´Lichtstad met uw paarlen poorten´,  werd aansluitend gezongen, waarna ´dankbaarheid´ het thema van de meditatie was. Ita Wolswinkel blikte terug op het goede seizoen van Passage, waarin men ,,weer gegroeid was en nu 134 leden telt. We moeten daar dankbaar voor zijn, maar vergeet niet, we hebben elkaar nodig. We moeten investeren in elkaar, leren van elkaar. We zijn van verschillend pluimage, maar allemaal leden van Passage, dat is een plaats van ontmoeten en dankbaarheid is blij aanvaarden”.

Na voorgegaan te zijn in gebed wees ze op de jaarlijkse opschoonactie. ,,We moeten minimaal vijftig vrijwilligers hebben, anders komt de gemeentelijke bijdrage in gevaar´´ stelde Wolswinkel vast. De jaarverslagen van secretaris Janneke van de Bruinhorst en penningmeester Jenneke Evers gaven geen stof tot discussie en ook de kascommissie bleek tevreden. De leden van de verschillende commissies werden bedankt voor hun inzet en afscheid werd genomen van Dit van Ingen en Oedie Wolswinkel.

JUBILARISSEN Voor het eerst werden de jubilarissen, die 25 of 50 jaar lid waren van Passage in het zonnetje gezet. In totaal mochten er 37 dames naar voren komen. Voor het derde achtereenvolgende jaar mocht de Manege Zonder Drempels een cheque in ontvangst nemen. Dit keer van € 2.750. Daarmee sloot Passage het project af, dat drie jaar gesteund was. In totaal heeft de Manage Zonder Drempels € 10.750 ontvangen.

Dick Smit nam de cheque in ontvangst. Hij wees erop dat de manege laagdrempelig is en het voor 75 procent moet hebben van giften, waarvan nieuwe paarden worden aangeschaft. “Ja, komen jullie gerust kijken, als de nieuwe paarden er zijn, je bent welkom”.

Joeij van de Weijden gaf een Power Point-presentatie over de Veluwse Wens Ambulance, het nieuwe project van Passage. Met die wensambulance wil men patiënten nog een fijne dag bezorgen.

advertentie
advertentie