Afbeelding
Gijs van den Broek

Ouaddouh bezorgt Scherpenzeel de periodetitel

9 november 2019 om 20:45 Voetbal

SCHERPENZEEL Bij AFC heeft Scherpenzeel de eerste prijs van het seizoen binnengehaald. De blauw-witten wonnen met 0-4, waardoor WV-HEDW in de strijd om de eerste periodetitel met één doelpunt werd afgetroefd. ,,Vanaf de 0-2 hebben we vol gas gegeven", aldus Jürgen Schefczyk. Ismail Ouaddouh was goud waard voor zijn ploeg.

Het ging Schefczyk in de eerste plaats om de overwinning bij AFC. Die kreeg pas in het vierde kwart van de wedstrijd gestalte, na de entree van Ismail Ouaddouh. Hij loste na een uur spits Kevin Sissing af, die voor rust nog een strafschop had gemist. ,,Maar in de eerste helft speelden we ook met druk naar voren. Het was voor ons ook gunstig dat AFC iets opener speelde dan de meeste andere ploegen in deze afdeling", aldus Schefzcyk.

De entree van Ouaddouh was een gouden greep. De buitenspeler had juist een week lang niet getraind, vanwege pijn aan zijn hak. ,,Ik had vrijdag een echo laten maken en daaruit bleek dat er niets kapot is in de hak. Ik kon dus spelen." Dat deed hij met verve. Zes minuten na zijn entree dribbelde hij met de bal vanaf rechts naar binnen, gevolgd door een hard schot in de kruising: 0-1. Vier minuten later had Ouaddouh nummer twee erin liggen. Het was voor Schefczyk het sein om meer risico's te nemen.

TWEE GOALS Omdat het duel in Amsterdam rond de klok van 15.00 uur begon, was de wedstrijd van WV-HEDW tegen Roda'46 (5-2) inmiddels afgelopen. Omdat beide ploegen met een identieke uitgangspositie aan deze speelronde begonnen, wist Scherpenzeel dus dat er met vier goals verschil gewonnen moest worden. ,,We hebben Tevfik (Ceyar, red.) doorgeschoven en later Omar (Riani, red) ingebracht om nog meer druk naar voren te zetten. We hadden achttien minuten en nog wat blessuretijd om die laatste twee goals te maken", blikt Schefczyk terug.

In die missie slaagde Scherpenzeel, met dank aan Ouaddouh. De buitenspeler verzorgde in de 81e minuut de assist bij de 0-3 van Nehkomi Veldt en scoorde acht minuten zelf de 0-4, waarmee de periodetitel binnen was. ,,We zijn rustig gebleven en hebben het mooi uitgespeeld", aldus Ouaddouh, die zich tegen AFC in een speeltuin moet hebben gewaand. Na drie treffers en een assist was hij de gevierde man. Met gevoel voor understatement: ,,Ik geloof dat ik wel lekker gespeeld heb."