Velen genoten van de gerechten tijdens de High Tea in De Gasterij.
Velen genoten van de gerechten tijdens de High Tea in De Gasterij. Adriaan Hosang

'Fijn dat gemeente inzet mantelzorgers waardeert'

11 november 2019 om 10:19 Maatschappelijk

RENSWOUDE De gemeente Renswoude heeft zaterdag gastouders bedankt voor hun inzet als mantelzorgers, met een High Tea in De Gasterij bij Harold Engelen van SmaakIdee.

Wethouder Arnout Wijs merkte namens de gemeente op dat er in Nederland in totaal 2 miljoen mantelzorgers zijn. ,,Deze High Tea kunt u zien als waardering voor uw werk als mantelzorgers van het gemeentebestuur. Ik hoop dat het een hele smakelijke en gezellige middag wordt, eet smakelijk", aldus wethouder Wijs.

LEKKERE HAPJES Naast de diverse smaken thee waren er lekkere hapjes, zoals sandwiches met zalm en carpaccio, een wildbouillon, warme saucijzenbroodjes, warme appelgebakjes, chocolade, scones en nog enkele andere hapjes. Tussen de bedrijven door werd er ook gezellig met elkaar gepraat, wisselden mantelzorgers ervaringen uit of vertelden ze waar ze als mantelzorger tegenaan zijn gelopen. Ook mevrouw Versteeg en mevrouw Van der Weide van de gemeente waren aanwezig.

'LEUKE GESTE' De mantelzorgers die bij dit 'High Tea compliment' aanwezig waren, zijn door mantelzorgers aangemeld voor deze happening in De Gasterij. Oudenwerker Rianne van Ginkel van SWO Scherpenzeel Renswoude: ,,Het is jammer dat niet veel meer mantelzorgers van deze leuke geste van de gemeente gebruikmaken. Er zijn in Renswoude veel meer mantelzorgers, maar die moeten wel eerst aangemeld worden, anders kunnen ze niet uitgenodigd worden".

Mevrouw Van de Pavert, zelf mantelzorger, sprak van een 'leuke geste'. Ze vond de High Tee 'heel gezellig'.

Ook mevrouw Gotink was enthousiast over de opzet, hoewel zij het nog leuker zou hebben gevonden als er nog meer mensen aan de High Tee zouden hebben deelgenomen.

Mevrouw Tubbing: ,,Dit is zeker leuk, het gaat om waardering. Ik ben zelf mantelzorger, maar zelf ben ik ook niet helemaal top meer".

Mantelzorgers ontvangen van de gemeente nog een attentie.

Mantelzorgers tijdens de High Tea in De Gasterij.
High Tea voor mantelzorgers.
advertentie
advertentie