Sinr baant zich een weg door de menigte bij Huize Scherpenzeel.
Sinr baant zich een weg door de menigte bij Huize Scherpenzeel. Adriaan Hosang

Scherpenzeel verwelkomt Sinterklaas

18 november 2019 om 09:06 Maatschappelijk

SCHERPENZEEL Zaterdagmiddag arriveerde de Sint en zijn Pieten ook in Scherpenzeel. De stoet met de Sint en zijn Pieten vertrok bij "het Huis in de Wei" om even later te arriveren bij Huize Scherpenzeel waar hij werd verwelkomd door burgemeester Harry de Vries en kinderburgemeester Lena Marchal. Ook Sint was blij weer in Scherpenzeel te zijn, waar natuurlijk heel veel lieve kinderen wonen. Na het zingen van enkele Sinterklaasliedjes werd weer afscheid genomen en volgde een route door het dorp om vervolgens te arriveren bij Kulturhus "de Breehoek" waar de zaal ook weer helemaal gevuld was met kinderen. Zij waren daarheen gekomen om natuurlijk de Sint en zijn Pieten van dichtbij te zien maar ook om te genieten van de Pietendisco met een optreden van Henkie. Velen kennen hem van onder andere "Sjoe, sjoe wa"en "Lief klein konijntje".

De jeugd genoot met volle teugen, amuseerde zich kostelijk en ook Sint zag dat het een geslaagde, leuke middag was want de jeugd had het naar z'n zin.

Woensdagochtend kan je op verschillende plaatsen ook weer Zwarte Pieten tegenkomen want ook dan zijn ze actief in het dorp. Ze zijn dan te vinden op de markt maar ook bij diverse scholen en crèches. Dus opnieuw genieten of misschien wel weer extra spannend.

Woensdagmiddag is het ook Pietenclub in "de Breehoek", georganiseerd door JOS, de Openbare Bibliotheek en de Speelotheek. Daar wordt lekker voorgelezen, worden spelletjes gedaan is dans, sport en gezelligheid. Ook Sinterklaas kom daar even een kijkje nemen en wil je een lekker drankje of hapje, dan moet je zijn bij het Grand Café.

Op vrijdag 22 november is er een vossenjacht in het dorp. Dan lopen verklede Pieten vanaf 18.30 uur door het dorp. Zorg er voor dat je een stempelkaart hebt gehaald bij Het Uilskuiken op het Holevoetplein en ga dus op jacht. Inleveren van de volle stempelkaart kan bij Sinterklaas. Wie meedoet aan de vossenjacht ontvangt een presentje en bij Foto Westerduin kan je op de foto met de Pieten.

Pepernoten bakken kan op woensdag 27 november om 14.00; 15.00 en 16.00 uur bij Thomas. Geef je wel van tevoren op.

De lampionoptocht staat gepland voor vrijdag 29 november vanaf 18.30 uur. Het vertrek en einde is op Het Plein 40-45.

Piet in de auto van de politie.
Burgemeester Harry de Vries en de kinderburgemeester verwelkomen de Sint.
Sint de paard door Scherpenzeel.
Piet deelt pepernoten uit aan een kind langs de route.
Een hulp Sint met een zwarte veeg op z'n wang.
Een hulp Piet één en al aandacht voor wat er gebeuren gaat.
Burgemeester Harry de Vries en kinderburgemeester Lena Marchal op het bordes, samen met Sint en enkele Pieten.
Sint spreekt tot de menigte voor Huize Scherpenzeel.
advertentie
advertentie