Afbeelding
Theo Beumer

Lunteren en Valleivogels houden gelijke tred

23 november 2019 om 22:35 Voetbal

SCHERPENZEEL In en tegen Lunteren heeft Valleivogels met 2-2 gelijk gespeeld. Coach Rob van den Broek was daar niet tevreden mee, want in de tweede helft had zijn team de overhand gehad. Bovendien bleef een strafschop bij een 2-2 stand onbenut. ,,We speelden niet grandioos, maar hier had zeker meer ingezeten."

De doelpunten die de Vogels weggaven, kwamen de Scherpenzelers duur te staan. De 1-0 van Thom Rijnders viel na een te zacht teruggekopte bal van Robert van den Broek, terwijl de 2-1 van Rick Degenaar voortkwam uit een strafschop. De bal was na een ingooi ongelukkig op de arm van Erik van Eem gekomen. Jos van Leeuwen (1-1) en Guido van Dijk (2-2) zorgden voor het evenwicht na 50 minuten.

,,Bij 2-1 kreeg Lunteren nog wel een grote kans op 3-1, maar wij waren in de tweede helft de betere ploeg", vond Van den Broek. Kansen op een voorsprong kreeg Valleivogels zeker en de beste was voor Robert van den Broek. De verdediger mocht aanleggen voor een strafschop, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Nicky Groeneveld. De rebound van Jos van Leeuwen vloog wel in de goal, maar werd afgefloten wegens te vroeg inlopen.

Een twijfelachtige beslissing, zo wezen camerabeelden na afloop uit. Van den Broek wilde er niet te lang bij stilstaan. ,,Dat zijn momenten waar je niet de hand in hebt, dat heeft weinig zin. We kregen daarna nog behoorlijke kansen op de winnende goal. Ik denk dat we het daar zelf hebben laten liggen."