Afbeelding
Guido de Boer

Het zit Valleivogels tegen VRC niet tegen

1 december 2019 om 10:00 Voetbal

SCHERPENZEEL Met de 1-0 overwinning op VRC mag Valleivogels niet klagen. Trainer Rob van den Broek was realistisch. ,,Op basis van de slotfase verdiende VRC wel een punt." Maar merkte hij ook op: ,,Het is eigenlijk voor het eerst deze competitie dat het ons niet tegenzat."

In blessuretijd kwam de thuisclub goed weg. Doelman Sven Hardeman redde in eerste instantie. Hierna werd de terugspringende bal tegen de paal geschoten. Even daarvoor werd een VRC-aanval afgevlagd wegens buitenspel, tot frustratie van de bezoekers.

Voor de rust gebeurde er weinig op sportpark De Bree-West. Er werd weinig initiatief genomen, kansen werden nauwelijks afgedwongen. Omdat Valleivogels de punten harder nodig heeft dan VRC, hamerde Van den Broek er tijdens de rust op dat er aanvallend meer risico genomen moest worden. In de openingsfase van de tweede helft speelde de thuisclub goed. De bekroning volgde na een combinatie uit het boekje tussen Danny Stomphorst en Faisal Kaouass. Hij schoot de bal in de verre hoek binnen: 1-0. Hierna kozen de bezoekers vol voor de aanval, maar bleef Valleivogels nipt overeind.

Doelpunt: Faisal Kaouass.