Sint spreekt de jongste leerlingen van groep 1 toe.
Sint spreekt de jongste leerlingen van groep 1 toe. Adriaan Hosang

Sint heeft 'geen adreswijziging ontvangen' van De Borgwal

9 december 2019 om 14:01 Onderwijs

RENSWOUDE Zeker bij de jongste leerlingen van de Christelijke Basisschool De Borgwal heerste er donderdagochtend meer spanning dan op andere ochtenden. Omdat het 5 december was, zouden de Sint en zijn pieten op school komen.

In de ene klas een versierde stoel voor de Sint, weer ergens anders mooie tekeningen van de Sint op z'n paard over het dak of van zwarte piet die cadeautjes door de schoorsteen gooit.

MICROFOON Hulpsinten en kleine, zwarte pietjes worden door hun ouders naar school gebracht en net als de kinderen zijn ook zij in afwachting van de komst van de Sint.

Hij zou rond 8.30 uur moeten arriveren, zo legt directeur Jan Hendriksen via de microfoon uit aan de ouders op het schoolplein. Terwijl de sinterklaasliedjes gezongen worden en de jongste leerlingen vanaf een verhoogd gedeelte op het schoolplein kijken of ze ergens de Sint en zijn pieten al kunnen waarnemen is het wachten.

Ineens zien ze in de brede sloot beweging, een bootje met daarin drie zwarte pieten peddelt onder de brug door en komt richting het schoolplein. Twee pieten lopen langs de waterkant, maar de Sint is nergens te vinden. Juf Slotboom wordt ingeschakeld, want piet heeft wel een mobiele telefoon, maar weet niet hoe je daarmee moet omgaan.

Het nummer van de Sint wordt gebeld. Hij blijkt bij de oude Borgwalschool te staan. Terwijl een groep leerlingen een dansje uitvoert, komt de Sint wandelend naar de nieuwe Borgwalschool. Eenmaal daar gearriveerde merkt de Sint op dat hij kennelijk geen adreswijziging heeft ontvangen, anders was hij direct naar de nieuwe Borgwalschool gegaan.

PEPERNOTENSPEL Als de kinderen de school zijn ingegaan, volgt ook de Sint met zijn gevolg en kan het bezoek aan de klassen beginnen.

De pieten gaan de klassen in. In de ene klas is er een pepernotenspel of zijn de leerlingen bezig met een stoelendans. Piet soms net even te laat als de muziek ineens stopt.

Sommige leerlingen moeten even naar voren komen, terwijl Sint in het grote boek van hem leest.

Leerlingen van De Borgwal op de foto met Sint en pieten.
Directeur Jan Hendriksen verwelkomt de Sint en z'n pieten.
Sint en z'n hoofdpiet in één van de klassen.
advertentie
advertentie