Vrijwilligers van SWO sloten het jaar af.
Vrijwilligers van SWO sloten het jaar af. Adriaan Hosang

'Welzijnsorganisatie vaart op vrijwilligers'

17 december 2019 om 13:49 Maatschappelijk

RENSWOUDE Het was donderdagochtend gezellig druk in Het Trefpunt in de bibliotheek in Renswoudem, waar het bestuur van de Senioren Welzijns Organisatie (SWO) Scherpenzeel/Renswoude de vrijwilligers uitgenodigd om, onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers het jaar af te sluiten.

SWO-voorzitter Henk van Hoevelaken stelde dat SWO heel blij is met z'n vrijwilligers. ,,Laten we er een gezellige bijeenkomst van maken met koffie en zelfgebakken appeltaart. Als u straks vertrekt, dan hebben we voor u nog een attentie klaarstaan.'' Van Hoevelaken hoopte dat SWO ook volgend jaar weer zou kunnen rekenen op de inzet van haar vrijwilligers.

NIET VRIJBLIJVEND Langzaam maar zeker werd het steeds drukker in Het Trefpunt waar de aanwezigen al snel met elkaar in gesprek raakten, ervaringen uitwisselden en informeerden naar wat hij of zij binnen SWO deed.

Terwijl iedereen met elkaar in gesprek was, vertelde SWO-voorzitter Van Hoevelaken hoeveel vrijwilligers SWO heeft. ,,Dat zijn er zo'n 250. Vergeet niet, zonder vrijwilligers geen SWO. Daar varen we op. En ja, vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend".

AANTREKKELIJK BLIJVEN Van Hoevelaken merkt op dat SWO een 'geliefd station' is om als vrijwilliger actief te zijn. ,,We hebben grote diversiteit aan mogelijkheden waarvoor een vrijwilliger zich kan inzetten. Onze opzet'', zo verduidelijkt Van Hoevelaken, ,,is om dat bestand ook in stand te houden. We kennen een vrijwilligersbeleid, organiseren bijeenkomsten voor vrijwilligers en kennen een attentieregeling. We moeten aantrekkelijk blijven voor vrijwilligers.

Tot slot wijst hij op de Vrienden van SWO, een club van mensen die financiële middelen probeert te vergaren om SWO te ondersteunen voor bijvoorbeeld uitgaven die niet subsidiabel zijn. Van Hoevelaken: ,,Sponsoren zijn altijd welkom".

Bij vertrek is er naast een kerstgroet ook een doos bonbons, als blijk van waardering. Onder de aanwezigen uiteraard ook de ouderenwerkers Rianne van Ginkel en Martine van Garderen.

SWO-voorzitter Henk van Hoevelaken spreekt de vrijwilligers toe.
advertentie
advertentie