T.V.S. 1 begint met kleine nederlaag aan de Voorjaarscompetitie.

29 januari 2020 om 13:17 Tafeltennis Deel je nieuws

In de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie moest T.V.S. het thuis opnemen tegen Bijmaat uit Huizen. Het was een wedstrijd waarin de T.V.S.-ers goed begonnen en met 4-2 een mooie voorsprong opbouwden maar aangezien de gasten de laatste vier partijen allen in winst wisten om te zetten pakten zij met 6-4 toch nog de overwinning. Jan van de Beek won tweemaal, Rein Schellingerhout eenmaal en Edwin Vetkamp wist niet te scoren maar won wel, samen met van de Beek, het dubbel.

In de openingspartij won Jan van de Beek in drie games van Jesper Rademaker. Edwin Vetkamp moest vervolgens na een gewonnen eerste game toezien hoe George Lucardie de partij naar zich toe trok. In de derde partij zette Rein Schellingerhout T.V.S. weer op voorsprong door tegen Zen Schoonheim een 2-1 achterstand weg te werken en na 12/10 en 11/4 de felicitaties in ontvangst te mogen nemen. Het dubbelspel werd door van de Beek en Vetkamp vrij eenvoudig gewonnen met 11/8, 11/9 en 11/7 waardoor de pauze in ging met een 3-1 voorsprong.

Na de pauze verkleinde Bijmaat de achterstand doordat Vetkamp ook zijn tweede partij verloor, Rademaker was in drie games te sterk. Een overwinning van van de Beek, hij versloeg Schoonheim in vier games, bracht het verschil weer op twee in het voordeel van de thuisploeg. Doordat zowel Schellingerhout als Vetkamp vervolgens hun partijen tegen resp. Lucardie en Schoonheim verloren was de stand weer in evenwicht, 4-4. In de voorlaatste partij wist Schellingerhout tegen Rademaker nog wel een 2-0 achterstand weg te werken met 11/7 en 11/3 maar in de vijfde game trok Rademaker toch met 11/6 aan het langste eind. In de slotpartij moest van de Beek het opnemen tegen Lucardie en dat werd een spannende partij waarin Lucardie na tweemaal 11/9 op een 2-0 voorsprong kwam maar van de Beek knokte zich terug in de wedstrijd en dwong na 11/9 en 13/11 een vijfde game af en daarin was het Lucardie die met 11/8 de winst greep en daarmee de 6-4 overwinning voor zijn team pakte.

In de tweede competitie ronde staat een uitwedstrijd op het programma, op Maandag 3 februari is Leerdam 1 de tegenstander.

 

advertentie
advertentie