Rob en Marianne Krens
Rob en Marianne Krens EK

Waarderingsteken voor voorzitter en secretaris Scouting Scherpenzeel e.o.

2 februari 2020 om 19:57 Verenigingen Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor het grootste jaarlijkse evenement van Scouting Scherpenzeel e.o.: de Boerenkoolfuif. Voor het 54e achtereenvolgende jaar kwamen alle scouts, leiding, bestuursleden, ouders en broertjes/zusjes samen bij Boschzicht voor de gezamenlijke boerenkoolmaaltijd en een gezellige avond met optredens, een kennisquiz en bingorondes. Thema dit jaar was ‘Disney’.

Maar het ging deze editie van de Boerenkoolfuif niet alleen om boerenkool en optredens. Het was ook een uitgelezen gelegenheid om in het bijzijn van alle leden, voorzitter Rob Krens en secretaris Marianne Krens in het zonnetje te zetten.

Het echtpaar werd door Herko van Veen, oud leiding en nog steeds zeer betrokken lid van de vereniging, in uniform toegesproken. Namens de gehele groep bedankte hij hen voor alle inspanningen van de afgelopen jaren.

Zo noemde hij de samenvoeging van de Willaergroep en de Valleigroep tot één vereniging; Scouting Scherpenzeel e.o. Dit was, o.a. door het verschil in groepscultuur en structuur, een ingewikkeld en langjarig traject.

Ook noemde hij de inspanningen, lobby, vele contacten en gesprekken van de afgelopen jaren die nu hebben geleid tot een locatie voor het nieuw te bouwen clubhuis voor de speltakken die enkele jaren geleden hun clubhuis aan de Vlieterweg hebben moeten verlaten.

Zomaar twee voorbeelden uit een lange lijst  werkzaamheden die beiden belangeloos en met grote inzet oppakten.

Rob en Marianne hielden, en houden nog steeds, het gemeenschappelijk doel als uitgangspunt. Mét aandacht, oor en respect voor ieders mening. Eigenlijk kunnen Rob en Marianne beschouwd worden als de ouders van de groep. Zij zijn al jarenlang een deel van het fundament waarop de vereniging gebouwd is en daarom zijn Marianne en Rob voorgedragen voor ‘de Gouden Vos’. Een waarderingsteken dat door Scouting Nederland wordt toegekend aan mensen die iets bijzonders hebben betekend voor Scouting. En Scouting Nederland heeft de aanvraag gehonoreerd, waardoor Rob en Marianne gedecoreerd konden worden door Herko.

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenvereniging in Nederland. Zij stelt zich tot doel ‘een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid.’

Toespraak door Herko van Veen
advertentie
advertentie