Scholieren van De Borgwal gaan ook op pad om rommel op te ruimen.
Scholieren van De Borgwal gaan ook op pad om rommel op te ruimen. Adriaan Hosang

Handen uit de mouwen voor opschoonactie

5 maart 2020 om 06:37 Maatschappelijk

RENSWOUDE De vrouwen van de afdeling Renswoude van Passage zetten zich in het NL Doet weekend, in Renswoude op 13 maart, in voor de jaarlijkse opschoonactie.

Zowel 's morgens als 's middags trekken vrijwilligers er op uit om in het buiten- en binnen de bebouwde kom een beter aanzien te geven. Weg met uit de auto gegooide bier- of frisdrankblikjes, zakken van McDonald's en plastic zakken.

HANDSCHOENEN In de werkplaats van de gemeente worden de deelnemers verwelkomd met koffie en iets er bij. De burgemeester en een wethouder spreken de vrijwilligers toe en geven aan dat de gemeente hun inzet waardeert om er een schonere gemeente van te maken. Vlak voor vertrek wijst opzichter René Sennef iedereen er dan nog even op dat je ook de eigen veiligheid niet uit het oog moet verliezen. Als de plastic zakken, voor het verzamelen van het gevonden vuil, prikkers, handschoenen en veiligheidshesjes zijn uitgedeeld kan iedereen op pad.

Erna Kieskamp, die deel uitmaakt van de organisatie van de opschoondag van Passage, heeft alles keurig in kaart gebracht. Bij de start is duidelijk wie waar met z'n tweeën of met een grotere groep actief is. Ook dit jaar zullen leerlingen van beide basisscholen in het dorp hun handen weer uit de mouwen steken en gaan zijn, onder begeleiding van enkele volwassenen, op pad om het dorp schoner te maken.

WENSAMBULANCE Kieskamp is blij met de inzet van de vrijwilligers. ,,Voor de vrijdagochtend hebben we er momenteel 30 en ook 35 leerlingen van de basisscholen en voor de vrijdagmiddag 17. Wat mij betreft hebben we nog wel wat vrijwilligers nodig. Opgeven kan nog, bij Arrisje van den Brandhof, 0318-572603 of bij Erna Kieskamp, 06-27422088. Geld doneren kan op bankrekening: NL47RABO0355155494 ten name van penningmeester Passage Renswoude onder vermelding van Opschoonactie Wensambulance 2020". Kieskamp wil ook proberen om sponsoring via bedrijven te realiseren. ,,We doen het voor de Veluwse Wens Ambulance. Dit jaar is het derde en laatste jaar voor dit doel".

Op zoek naar papier, plastic, blikjes en nog veel meer.
Overal waar je loopt is wel wat te vinden.
advertentie
advertentie