Blije cursisten die veel geleerd hadden.
Blije cursisten die veel geleerd hadden. Adriaan Hosang

Kinderen maken viergangendiner voor 50 gasten

2 maart 2020 om 16:59 Onderwijs

RENSWOUDE De zes kinderen die in januari meededen aan het Kids kookcollege van Smaakidee in Renswoude verzorgden woensdag het diplomadiner.

Ze ontvingen om 13.00 uur leeftijdsgenoten, ouders en opa's en oma's met een viergangendiner.

SMAAKTEST Bij de ontvangst serveerde de jonge koks limonade en broodjes naar keuze. Daarna kon er even buiten worden gespeeld. Lisette Engelen van Smaakidee: ,,We zijn de eerste les gestart met een voorstelronde om zo elkaar te leren kennen. Na het voorstellen zijn we begonnen met een echte smaaktest om te kijken hoe het staat met de smaakpapillen van onze nieuwe chefs. Voor sommigen was dit best spannend, want niet iedereen lust alles".

VIJFTIG GASTEN De eerste les begon met het maken van een courgette-komkommersoep. In de volgende lessen zijn tal van heerlijke gerechten bereid, zoals verse pasta, pastasaus, salade van rode biet, parfait en vanillepudding. Er ging ook een les over etiquette en bedienen.

Het restaurant was woensdag goed gevuld met bijna vijftig gasten. Hun jassen werden aangenomen, de drankjes werden ingeschonken. Daarna werd het voorgerecht uitgeserveerd.

DIPLOMA'S Ieder gerecht werd bereid, opgediend en door één van de kinderen toegelicht aan de gasten. Als afsluiter werd het dessert geserveerd en opgediend met vuurwerk. Voor die tijd werden de diploma's aan de kinderen uitgereikt.

Het eerst volgende Kids kookcollege staat op woensdagmiddag 2 september tot en met woensdag 7 oktober op het programma bij Smaakidee.

Iets 'lekkers' maken.
Nog even de puntjes op de i zetten.
advertentie
advertentie