Touchscreem Appeltje-Eitje
Touchscreem Appeltje-Eitje YW Fotografie/ Appeltje-Eitje

Appeltje-Eitje opent onbemande winkel in Veenendaal Dagverse boerderijproducten dankzij slimme ICT ‘van de boer op het bord’ Veenendaal 5

6 maart 2020 om 09:51 Winkels Deel je nieuws

De komst van deze winkel is een verrijking voor inwoners van Veenendaal en zelfs trendsettend, omdat het concept de voedselketen zo kort mogelijk maakt. Sven: “We vinden het belangrijk dat mensen weten waar de producten vandaan komen, namelijk rechtstreeks van onze eigen boerderijen in de omgeving. Tegelijk is het concept voor de consument een nieuwe winkelervaring: via een handig touchscreen zijn de producten in een handomdraai te vinden en loop je na snelle betaling zo de winkel weer uit.”  Gertjan: “Door automaten in het centrum te plaatsen kunnen klanten onze boerderijproducten gemakkelijk kopen voor een eerlijke en toch aantrekkelijke prijs.”

Zelfbediening
Appeltje-Eitje is volledig ingericht op zelfbediening. Via het digitale menu maken de klanten een productkeuze, vervolgens betalen ze via de PIN en worden vakjes waar de producten in liggen automatisch geopend. In samenwerking met ICT Campus wordt er door middel van een data-analyse gekeken naar een efficiëntere bevoorrading van de winkels. Bart van de Beek van ICT Campus: “We helpen Appeltje-Eitje met de toegang tot nieuwe technologische innovaties en kennis over data-analyse, zodat de logistiek, het assortiment en de voorspelling van verkopen geoptimaliseerd kunnen worden.” Gertjan vult aan: “Alle extra kennis helpt ons bedrijf sneller te groeien. Nu we steeds meer locaties krijgen moeten wij ook slimmer omgaan met alle technische mogelijkheden en data die beschikbaar zijn.”

Opening Veenendaal
Na het succes in Beuningen, Nijmegen en Wijchen opent Appeltje-Eitje op 14 maart haar deuren in Veenendaal. ICT Campus is bijzonder blij met de bijdrage die ze aan dit concept kunnen leveren en de komst van het concept naar Veenendaal. ICT Campus stimuleert de inzet van techniek voor de uitdagingen op het gebied van voeding en gezondheid. Appeltje-Eitje is een uitstekend voorbeeld van deze ambitie, want hier maakt techniek het voor de boeren mogelijk om de keten aanzienlijk te verkorten. In het pand tegenover Appeltje-Eitje start aanstaande donderdag ook een driedaagse bootcamp, waar 40 mbo en hbo ICT-studenten met behulp van data-analyses gaan onderzoeken hoe de bevoorrading van de winkels efficiënter kan.
 

Oprichters Gertjan van Dam en Sven Wiggelo
Automatenwand in gebruik
Automatenwand
advertentie
advertentie