Lezing over ouderenmishandeling bij Senioren Belangen Woudenberg / Scherpenzeel / Renswoude

6 maart 2020 om 14:29 Verenigingen Deel je nieuws

Ouderenmishandeling is iets wat gebeurt in grote steden en komt in onze omgeving niet voor….toch?

Het is zo een beladen term en klinkt erg bedreigend maar ouderenmishandeling komt overal voor en op basis van statistische gegevens zal dit ook in uw omgeving zijn.

Uit onderzoek blijkt dat 5,5% van ouderen boven de 65 jaar slachtoffer is geworden van ouderenmishandeling, dit betekent 1:20 ouderen. Maar dit zijn slechts de gevallen die bekend zijn geworden.

In heel veel situaties wordt, om welke reden dan ook, geen melding gedaan of ruchtbaarheid gegeven aan de mishandeling, waardoor bovengenoemde gegevens slechts een topje van de ijsberg vormen.

Misschien vraagt u zich af: Wat wordt er nu precies verstaan onder ouderenmishandeling; kan ik het voorkomen en als ik (denk) slachtoffer te zijn of te worden wat kan ik dan doen?

Over de symptomen, signalen en nog veel meer zaken rond ouderenmishandeling houdt Marianne Overberg* op 20 maart 2020 een lezing.

Daarin geeft zij voorbeelden uit de praktijk en reikt daarnaast hulpmiddelen aan waar u wellicht iets aan heeft.

Ouderenmishandeling is een onderwerp waarvan men liever wegkijkt waardoor het lijkt alsof het niet bestaat maar het volgende wordt u tijdens de lezing duidelijk:

Je gelooft het pas als je het ziet én …….praten helpt!

Marianne Overberg vervult al ruim 12 jaar de functie van vertrouwenspersoon en klachtenfunctionaris bij een zorginstelling. Hierbij zijn o.a. Ouderenmishandeling en onheuse bejegening (pesten) haar specifieke aandachtsgebieden. Zij heeft  al vele presentaties, lezingen en workshops gegeven en houdt haar kennis o.a. op peil door nauwe contacten met VWS, Movisie en Veilig Thuis.

Deze lezing wordt gehouden op 20 maart in MFC De Schans, De Schans 33 te Woudenberg.

We starten om 14.30 uur en de middag zal om ongeveer 16.30 uur afgelopen zijn.

De entree, alsmede de koffie en thee zijn gratis.

Behalve het organiseren van themamiddagen, gezamenlijke maaltijden en reizen zet de vereniging Senioren Belangen Woudenberg/Scherpenzeel/Renswoude zich ook in op veel terreinen: van lokale belangenbehartiging tot persoonlijk ondersteuning.

Meer informatie over Senioren Belangen: www.seniorenbelangen.net.of 033/2863478/2772300

 

advertentie
advertentie