Leden van de NPV zemen ramen en houtwerk van seniorenwoningen aan de Lijsterbeslaan.
Leden van de NPV zemen ramen en houtwerk van seniorenwoningen aan de Lijsterbeslaan. Adriaan Hosang

NPV vrijdag actief tijdens NL Doet: 'Bakken en ramen zemen'

12 maart 2020 om 06:51 Maatschappelijk

RENSWOUDE Tijdens NL Doet, op vrijdag 13 maart, steken de vrouwen van de afdeling Renswoude van de Nederlandse Patiënten Vereniging de handen weer uit de mouwen.

Vorig jaar moest de NPV verstek laten gaan, maar heeft nu voldoende vrijwilligers beschikbaar.

VOORJAARSSCHOONMAAK In voorgaande jaren zette de NPV zich onder andere in bij de Zorgboerderij De Kleine Weide. Daar ging het vooral om een soort voorjaarsschoonmaak door ramen en houtwerk van seniorenwoningen onder handen te nemen, zowel voor als achter, en kregen ouderen een voorjaarsbloemetje.

RAMEN ZEMEN De vrijwilligers van de NPV zetten zich dit keer in bij De Kleine Meent. Marieke Bakkenes van de NPV: ,,Van De Kleine Meent begrepen we dat het zemen van ramen er nog weleens bij inschiet. De vrijwilligers die dat daar nog wel eens doen, komen daar niet altijd aan toe. En dus leek ons dat een uitstekende kans om daar de handen uit de mouwen te steken. Ook gaan twee vrouwen van de NPV, samen met bewoners van De Kleine Meent iets lekkers bakken en dat gaan we dan, tijdens de koffie, lekker opeten".

Door de vrijwilligers van de NPV wordt ook gezorgd voor het ontlasten van mantelzorgers, legt Bakkenes uit, bijvoorbeeld als iemand wel eens een avondje weg wil of er een ritje gemaakt moet worden naar het ziekenhuis en er binnen de familie net niemand daarvoor beschikbaar is. ,,Het gebeurt ook wel dat we ergens een bezoekje afleggen of voor wat gezelligheid een spelletje komen doen, boodschappen doen of eten koken als dat nodig is.''

Als iemand hulp nodig heeft, dan kan hij of zij ons altijd bellen, 06-29297119".

advertentie
advertentie