Bij Parousie wordt een omheining om de moestuin gemaakt tijdens een eerdere editie van NL Doet.
Bij Parousie wordt een omheining om de moestuin gemaakt tijdens een eerdere editie van NL Doet. Janneke Hek

Staatssecretaris helpt bij Parousie tijdens NL Doet

12 maart 2020 om 06:45 Overig

SCHERPENZEEL Ook dit jaar zijn er in Scherpenzeel weer diverse locaties waar mensen de handen uit de mouwen kunnen steken tijdens NL Doet.

Denk aan ramen zemen, plantenbakken timmeren, schoonmaken en planten poten. Er zijn werkzaamheden op vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart.

SPEELPLEK Tuinderij VosBeek aan de Barneveldsestraat 11 zoekt zaterdag 14 maart vrijwilligers om een spoelplek voor groenten te maken. De groenten die van het land komen zijn vaak zanderig. Ze worden daarom afgespoeld voor ze van eigenaar wisselen. Hiervoor is een spoelplek nodig. Er moet een waterslang gelegd worden en vervolgens moet deze aangesloten worden aan de kraan. Ook is het belangrijk dat er tijdens NL Doet gewerkt wordt aan een grote tent of afdak waar bij regenachtig weer onder geschuild kan worden door medewerkers van de kwekerij. Het gaat om een canvas tent met palen en spanbanden. ,,Wat spierballen kan de tuinderij daarom goed gebruiken op zaterdag 14 maart.'' Als beloning krijgen alle helpers aan het einde van de dag een drankje in de tent. Daarnaast wordt zaterdag hulp gevraagd voor het plaatsen van een erfafscheiding van kleinfruit. Hiervoor worden palen geplaatst, draad gespannen en fruitstruiken geplant.

STAATSSECRETARIS Bij Parousie aan de Vlieterweg is vrijdag 13 maart aandacht voor NL Doet met een divers aanbod aan klussen. Parousie verwacht ook hulp van staatssecretaris Paul Blokhuis (CU), burgemeester Harry de Vries, wethouders Henny van Dijk en Isaac van Ekeren. Ook de Scherpenzeelse SGP-fractie zal een handje komen helpen. NL Doet is bij Parousie op vrijdag 13 maart van 8.30 - 16.30 uur. De klussen zijn onder meer een grote schoonmaak van de keuken van de cliënten van Parousie. Ook moeten de terrassen bij de woningen onkruidvrij gemaakt worden. En mest kruien en houtsnippers op de paden van de moestuin leggen is een onderdeel van het programma. De werkzaamheden bestaan verder uit ramen zemen, plantenbakken en tuinzitjes maken. Ook de kringloopwinkel van Parousie kan worden opgeruimd en schoongemaakt.

LENTEGEVOEL De bewoners van Huis in de Wei kijken er al naar uit dat groep 8 van de Dorpsbeuk vrijdag met hen voorjaarsstukjes komt maken. Samen een lentegevoel creëren met bolletjes en vrolijke versieringen. De kinderen helpen de ouderen bij het kiezen van de materialen en samen maken ze een fleurig lentestuk voor in de woonkamer van de ouderen van Huis in de Wei. Ook helpen de kinderen van de Dorpsbeuk met het rondbrengen van koffie voor de bewoners.

BEPLANTING Scouting Scherpenzeel kijkt uit naar de opening van het nieuwe clubgebouw. Aan de Breelaan 5 kunnen vrijwilligers zaterdag aan de slag met het verwijderen van overtollige beplanting van het toekomstige buitenterrein. Braamstruiken, zaailingbomen en brandnetels moeten verdwijnen om een mooi buitenspeelgebied te creëren voor de scouts. Vrijwilligers die komen helpen, moeten zoveel mogelijk eigen gereedschap en handschoenen meenemen. En stevig waterdicht schoeisels wordt aanbevolen.

Meer informatie en opgeven voor de diverse klussen kan via www.nldoet.nl .

advertentie
advertentie