Afbeelding
Pixabay

Maand hechtenis voor passagiers dodelijke aanrijding Renswoude

10 maart 2020 om 08:57 Rechtbank

RENSWOUDE/SCHERPENZEEL Twee mannen uit Scherpenzeel zijn vrijdag door de kantonrechter in Utrecht veroordeeld tot een maand gevangenisstraf. Beide mannen waren passagier in de auto  die de 76-jarige Reina Willigenburg een jaar geleden in Renswoude heeft doodgereden.

De kantonrechter rekent de twee Scherpenzelers  aan dat ze de bestuurder niet hebben gedwongen te stoppen of zelf alarmnummer 112 hebben gebeld. Ze hebben zich zelf ook niet gemeld. Daarmee hebben de mannen volgens de rechter de familie van het slachtoffer onnodig lang in onzekerheid laten verkeren over wat er was gebeurd.

De Scherpenzelers waren die dag samen met de bestuurder van de auto op stap geweest in Veenendaal. De bestuurder, een 26-jarige Scherpenzeler, raakte de vrouw die na kerkbezoek over het zebrapad op de Dorpsstraat liep. De bestuurder reed door. Hij was  weken spoorloos. Dat woog de rechtbank zwaar mee in het oordeel. De bestuurder kreeg in november 15 maanden cel en 4 jaar rijontzegging opgelegd.

De kantonrechter rekent het de mannen zwaar aan dat ze ook geen verantwoordelijkheid hebben genomen. Hun advocaat vond dat deze twee Scherpenzelers niets misdaan hadden. Maar de rechter nam de eis van de officier van justitie over.

advertentie
advertentie