omslag van het boek: Flora
omslag van het boek: Flora Paul Boer

Paul Boer presenteert de streekroman Flora in Bibliotheek Scherpenzeel

12 maart 2020 om 13:38 Maatschappelijk Deel je nieuws

De Scherpenzeelse auteur Paul Boer presenteert zijn roman in de Bibliotheek Scherpenzeel. Op dinsdag  24 maart om 20.00 uur. De Scherpenzeelse Paul Boer is niet alleen auteur maar ook beelden kunsternaar.

De filosofische streekroman ‘Flora’, een hypothetisch verhaal van het voortkabbelende leven op de rand van de biblebelt wat invloeden heeft van een streekroman en uitloopt naar een rollercoaster. Langzaam explodeert het leven van de hoofdpersoon Flora in een wereld van complot theorieën en symbolieken die allegorisch zijn. Strak tegen nuchter en realistisch leven in de Gelderse vallei, ontstaat langzaam waanzin, hopeloosheid en strijd tegen religieus godsdienst fanatisme. De werkelijkheid is krankzinniger dan de auteur van Flora heeft kunnen bevroeden. De geloofsovertuigingen zijn zo beschreven dat de grip op de werkelijkheid verdwijnt.  Het leven evolueert en ontrolt zich. Ondanks dat dit werk zo’n tien jaar geleden het licht zag, heeft het nog steeds raakvlakken met de tijdgeest, zoals de nu actuele discussie over embryoselectie en de mogelijkheden op dit gebied, de voor’s en tegen’s. Seks, drank & rock’n roll, het vluchtige, maar ook evolutie, maakbaarheid en liefde die niet  phoudt.Kortom, word gegrepen door dit liefdesverhaal vol van verlangen, geloof en hoop. Terwijl de duistere kanten van de maatschappij dreigen de liefde te doden, bij vlagen is het theatrale duister zichtbaar.

Paul Boer groeide op in de biblebelt. De cultuur van de extreme  orthodoxie heeft hij achter zich gelaten. Hij voelt zich vrij als beeldend kunstenaar om te maken wat hij zelf wil.

Op 24 maart om 20.00 uur geeft hij een presentatie van de roman Flora in kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel. Toegang is gratis. De roman en zijn kunst is te zien op  www.paulboer.com

advertentie
advertentie