Rick Nijveldt bij één van haar kleurrijke creaties.
Rick Nijveldt bij één van haar kleurrijke creaties. Adriaan Hosang

Rick Nijveldt exposeert in bibliotheek

16 maart 2020 om 13:01 Kunst

RENSWOUDE Boetseren doet ze eigenlijk al vanaf 1993, de Scherpenzeelse Rick Nijveldt. Maar op dit moment is er een pauze ingelast, toch kunnen belangstellenden genieten van haar creativiteit, want ze exposeert wel.

Dinsdagmiddag was ze druk bezig met het inrichtten van de verschillende vitrines in de bibliotheek. Het viel op dat ze kleurrijke beelden maakt en beelden in blauwgrijs en zwart.

SCHEPPENDE HANDEN Als jong meisje was Nijveldt al creatief. Als vijftienjarige ging ze al naar de school voor Scheppende Handen in Enschede, waar ze in aanraking kwam met alle werkvormen op het gebied van kunst.

Haar composities vielen al snel op. Ze kreeg opdrachten in zowel de rouw- als trouwsector, maar ze zorgde met bloemen ook wel voor de aankleding van kerken en maakte grote vazen voor grote tenten. Nijveldt: ,,Ik kom uit creatieve familie".

EXPOSEREN Via een vriendin kwam ze in aanraking met de Renswoudse Maria Tubbing. ,,Er stopte iemand en ik kon invallen. Dat was m'n geluk. Ik heb daar veel geleerd en ben er ook niet meer weggegaan.

Momenteel boetseer ik niet zo veel meer. Ik houd me meer bezig met exposeren, wat ook heel leuk is. Zeker wanneer je merkt dat ook anderen geïnteresseerd zijn in jouw werk en het kopen". Ze vertelt dat ze heeft geëxposeerd in onder andere Twello, maar ook in Deventer en in Scherpenzeel, ,,nu ook in Renswoude". Aan de open tuindagen in Scherpenzeel deed ze ook mee.

advertentie
advertentie