Het nieuwe terras is bijna gereed
Het nieuwe terras is bijna gereed Zwembad 't Willaer

Zwembad Scherpenzeel gaat open voor jeugd

30 april 2020 om 21:13 Corona

SCHERPENZEEL In overleg met de gemeente is besloten dat het verwarmde openluchtzwembad ’t Willaer in Scherpenzeel veilig open mag. Voorlopig alleen voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar met een zwemdiploma. 

Alle voorbereidingen worden gestart om rond het pinksterweekend van 1 juni voor deze groep op een veilige manier open te gaan. Het bestuur en vrijwilligers werken hard aan het bedenken van oplossingen en het beantwoorden van de vragen die er nog zijn. Wel is duidelijk dat de zwemlessen dit jaar niet door kunnen gaan.

EERSTE STAP Op dinsdag 21 april maakte de overheid bekend dat de basisscholen weer in stappen open mogen. Dat bracht het bestuur van zwembad ’t Willaer op het idee of zij ook wat voor deze groep kan betekenen. Voorzitter Elmar van Krimpen: ,,Ook de gemeente omarmde dit idee. Zeker nu voor veel gezinnen een vakantie er waarschijnlijk ook niet in zit.” 

ZELFSTANDIG De afweging was dat de groep min of meer zelfstandig, zonder begeleiding een bezoek kan brengen aan het zwembad. Daarom is gekozen om te starten met de leeftijdsgroep van 8 tot en met 12 jaar. Uiteraard in het bezit van een zwemdiploma en onder toezicht van het zwembadpersoneel. Maar om de kans op besmetting te beperken, kunnen ouders niet mee naar binnen.

Afhankelijk van de mogelijkheden denkt het bestuur ook na om in een latere fase ook de baantjeszwemmer, weer de mogelijkheid te bieden op een veilige manier fit te blijven.

NOG VEEL VRAGEN Vrijwilligers en bestuur weten dat het twee weken duurt om het bad te vullen. Ook de verbouwing is gereed. Iedereen stond in de startblokken om de inrichting van de moderne ontvangstruimte, de kiosk en het zonnige terras af te ronden en te laten zien aan de bezoekers. ,,Maar daar bedenken we nog wel een oplossing voor”, zegt Elmar van Krimpen.

Om veilig open te kunnen, moet duidelijk zijn hoeveel bezoekers er naar binnen mogen, hoelang ze mogen blijven en wat de toegang kost? Door de onzekerheid ligt het niet voor de hand dat mensen een abonnement willen aanschaffen. Wel is zeker dat dit zwemseizoen de zwemlessen en  evenementen zoals de zwemvierdaagse dit seizoen niet door gaan.

HULP Door de omstandigheden heeft het zwembad, behalve bedrijfsleidster Dianne Ankone, geen personeel kunnen werven en in dienst kunnen nemen. Ook kassa personeel is nog nodig. Op www.zwembadscherpenzeel.nl staan de vacatures en antwoorden op meer vragen.

advertentie
advertentie