Ons Genoegen viert met muziekvideo 75 jaar vrijheid

7 mei 2020 om 10:36 Muziek Deel je nieuws

Met muziek van  Pharrell Williams en een videoclip heeft Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude 75 jaar vrijheid gevierd. Op Bevrijdingsdag plaatste de vereniging de video op Facebook. “Met de video willen we inwoners van Renswoude een muzikaal hart onder de riem steken in deze crisistijd”, vertelt voorzitter Erwin Veldhuizen.

Normaal hoor je muziekinstrumenten in ’t Podium, maar vanwege het coronavirus worden muzieklessen online gegeven, liggen orkestrepetities stil en zijn concerten komen te vervallen. “Samen muziek maken is voor ons normaal zo vanzelfsprekend, maar nu kan het gewoon even niet”, vertelt Erwin. “Om toch weer even met muziek bezig te zijn, hebben verschillende orkestleden thuis het nummer ‘Happy’ gespeeld en zichzelf gefilmd. Alle muziekfragmenten zijn vervolgens onder elkaar gezet, wat resulteerde in een vrolijke video.” De video ging op Bevrijdingsdag op Facebook in première. Met een instrumentale versie van ‘Happy’ van Pharrell Williams wenste Ons Genoegen de inwoners van Renswoude een hele feestelijke én vrolijke Bevrijdingsdag.

Bevrijdingsconcert gaat niet door
Ook voor Ons Genoegen valt 75 jaar bevrijding in het water. Het harmonieorkest zou op 9 mei een groots bevrijdingsconcert geven in ’t Podium, maar dat kan vanwege het virus niet doorgaan. “Heel jammer”, zegt Erwin teleurgesteld. “We hadden prachtige muziek op het programma staan die aansloot bij het thema ’75 jaar vrijheid’.” Als voorbeeld noemt hij het indrukwekkende muziekwerk ‘The story of Anne Frank’ van componist Otto M. Schwarz en muziek van de film ‘Schindlers List’ met een soliste op viool. “Ook zouden we muziek spelen van jazztrombonist, bigbandleider en arrangeur ‘Glenn Miller’ en diverse bekende meezingers uit oorlogstijd.”

Erwin hoopt dan ook dat het virus snel de wereld uit is. “Hopelijk kunnen wij daarna weer fijn muziek maken en mooie concerten geven.” Voor nu moeten inwoners van Renswoude het doen met een muziekvideo. Deze is te bekijken op www.onsgenoegen.org/happy.

advertentie
advertentie