PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

Provinciale vraagtekens over noodzaak fusie Scherpenzeel met Barneveld

Politiek Fusie met Barneveld
Foto: Gemeente Scherpenzeel
22 mei 2020, 08:17
Scherpenzeel ligt onder het vergrootglas van de provincie. Woensdag bogen de provinciale state zich over de toekomst vanhet dorp.
Scherpenzeel ligt onder het vergrootglas van de provincie. Woensdag bogen de provinciale state zich over de toekomst vanhet dorp.
BARNEVELD

Provinciale Staten van Gelderland hebben zich woensdagmorgen in een digitale vergadercarrousel gebogen over de toekomst van Scherpenzeel. Hoewel men zich bij deze beeldvormende bijeenkomst diende te beperken tot technische vragen, werd hier en daar toch wel een voorschotje genomen op het politieke debat over het mogelijk nemen van de regie voor een herindeling. Daarbij ging het met name over de noodzaak van een fusie voor Scherpenzeel met Barneveld en de snelheid waarmee het college van Gedeputeerde Staten dit dossier wil afhandelen. Sommige Statenfracties vreesden dat dit ten koste gaat van de zorgvuldigheid.

Margreet Hendriks

GS heeft een tijdspad voorbereid waarin men 1 januari 2023 heeft geprikt als streefdatum voor een gemeentelijke herindeling op initiatief van de provincie. Dit gaat spelen indien Scherpenzeel, naar het oordeel van GS, in de nog te verschijnen kadernota onvoldoende aantoont dat de gemeente kan voldoen aan de provinciale voorwaard..

advertentie