Raadsleden van partijen die voor de fusie met Barneveld zijn, wilden het voor hen goede nieuws persoonlijk horen. Ze schoven aan bij de persconferentie.
Raadsleden van partijen die voor de fusie met Barneveld zijn, wilden het voor hen goede nieuws persoonlijk horen. Ze schoven aan bij de persconferentie. Margreet Hendriks

Raadsleden oppositie op eerste rang bij persconferentie provincie

4 juni 2020 om 21:33 Politiek

SCHERPENZEEL Bij de persconferentie van Gedeputeerde Jan Markink van de provincie Gelderland in Boschzicht was het donderdagmiddag onverwacht druk. Ook de oppositie in de personen van raadsleden Willem Schuur (PRO), Marieke van de Beek (CU), Aart van de Peut (CU) en voormalig CU-wethouder Tonnis van Dijk kwamen een kijkje nemen. ,,Wij zijn nieuwsgierig en willen het dus graag horen uit de eerste hand’’, was de verklaring voor hun aanwezigheid bij het persgebeuren. 

Met de zitplaatsen was rekening gehouden met een groter gezelschap. Voor de persvertegenwoordiger van het RD/AD was het echter even wennen bij deze gebeurtenis op het tweede plan te moeten plaatsnemen, omdat de meeste ruimte op de eerste rang werd ingenomen door de toehoorders. 

Donderdagavond hoeft er geen slag te worden gevoerd om het beste plekje, want de extra raadsvergadering waar zij Markink opnieuw zijn verhaal gaat afsteken voor de gemeenteraad, is vanwege de coronamaatregelen niet toegankelijk voor pers en publiek. Wel is de vergadering live te volgen via dewebsite van de gemeente.

advertentie
advertentie