Vrijwilligers op tuinderij VosBeek
Vrijwilligers op tuinderij VosBeek Dita van Beek

Biodiversiteit als uitgangspunt

5 juni 2020 om 08:43 Natuur en milieu Deel je nieuws

Streekgroenten

Aan de Barneveldsestraat, uit het zicht van de weg, ligt tuinderij VosBeek. Tuinderij VosBeek teelt op kleinschalige wijze biologische groenten. Deze groenten worden rechtstreeks aan consumenten verkocht in de vorm van oogstaandelen. Vanaf mei tot en met november wordt er wekelijks geoogst. en worden er voor de oogstaandeelhouders kratjes gevuld met vier of vijf verschillende groenten. Deze kratjes worden naar verschillende afhaalpunten in de regio gebracht, waar de oogstaandeelhouder zijn kratje kan afhalen. Er is er een afhaalpunt bij het cultuurhuis in Woudenberg en de tuinderij zelf is ook een afhaalpunt. Hoe leuk is dat om wekenlijks kraakverse groenten op te halen die ‘s morgens nog op het land stond?

 

Biodiversiteit

Zoals heel goed past binnen de speerpunten van de gemeente Scherpenzeel is op de tuinderij biodiversiteit het uitgangspunt. Zo is er naast de groenten die verbouwd worden ook plaats voor wilde planten en kruiden, leven er verschillende vogels in de bomen en struiken rondom de tuin en zie je in iedere schep aarde die je oppakt allerlei kleine beestjes kruipen.

 

Vrijwilligers

De tuinderij die wordt gerund door Vincent Vos en zijn moeder Dita van Beek werken ze met vrijwilligers. Mensen die graag met hun handen te werken, van aanpakken houden of hun hoofd eens ‘uit’ willen zetten komen op de tuin helemaal in hun element. Er is iedere dag genoeg werk voor ene paar uur, een dagdeel of een hele dag.

 

Scherpenzeel

Voor de bewoners van Scherpenzeel wil de tuinderij ook een plek zijn waar je even een kijkje kunt nemen. Wil je een keer zien hoe er wordt gewerkt op de tuin? Kom langs en wees welkom!

 

Je vindt de tuinderij aan de Barneveldsestraat direct naast de ingang van kwekerij Bakker.

Op de website www.tuinderijvosbeek.nl staat te lezen hoe het precies werkt met oogstaandelen.

 

advertentie
advertentie