Iris, Els, Sam en Annebel.
Iris, Els, Sam en Annebel. Doto Scherpenzeel

Stijgende resultaten voor de DOTO-meiden

11 maart 2018 om 11:40 Sport/sport Deel je nieuws

Het was zaterdag 10 maart weer een lange wedstrijddag voor de selectieturnmeisjes van gymnastiekvereniging Doto. In de ochtend kwamen Sam Schimmel, Els Benjamins en Iris van Barneveld in actie. Deze pupil-meisjes zetten mooie oefeningen neer Els was sterk op de brug met het beste cijfer van alle meiden. Waar Iris zich verbeterde op de sprong mocht Sam complimenten in ontvangst nemen van haar balkoefening. Sam eindigde net naast het podium op de vijfde prijs.

De volgende ronde was het de beurt aan Annebel Schimmel. Ook zij liet zien alles beter onder controle te hebben dan de eerste voorronde. Op de vloeroefening bleven wat puntjes liggen. Maar al met al was het voor haar een mooie wedstrijd.

In de middag mochten Isabel Brons, Linda van de Peut en Marit de Jong aantreden. Isabel werd de vorige keer zevende en liet daarmee al zien in de top tien mee te kunnen. Vandaag was zij in goede vorm en verzilverde dit met een vijfde plaats. Vooral haar balkoefening was sterk.
Linda en Marit turnen een niveau hoger en hadden het zwaar in deze categorie. Marit turnt niet voluit ivm blessures. Linda was goed in vorm en vooral haar vloeroefening kwam goed uit de verf. Ze eindigde op de tiende plaats.

De laatste ronde van de dag was de beurt aan Joette van Voorthuizen en Nienke Willigenburg. Beiden lieten verbetering zien op verschillende onderdelen, maar het was niet voldoende voor een podiumplaats. Wel voor een voldaan gevoel.

Linda, Nienke, Marit, Joette en Isabel.
Isabel Brons op het podium
advertentie
advertentie