Afbeelding
Mobiel internet

Zal mobiel internet in de toekomst beter worden dan Wifi?

2 juli 2020 om 15:12 Partnercontent

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder internet. Of het nou mobiel internet is of Wifi, wij gebruiken het allemaal. Maar, dit doen we niet alleen thuis. Ook op het werk of op school gebruiken we internet voor allerlei doeleinden. Daarnaast zitten we onderweg ook nog regelmatig op onze smartphone om even Instagram te checken of wat berichtjes te sturen via WhatsApp. Hiervoor gebruiken we dan het mobiele internet, wat tegenwoordig nog 3G of 4G is. In de nabije toekomst zal 5G hier ook bijkomen, maar wordt het dan ook beter dan Wifi?

Uit een onderzoek in opdracht van internetvergelijk.nl blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders verwacht dat het mobiele internet in de toekomst inderdaad een betere kwaliteit zal hebben dan Wifi. Aan het onderzoek van het onderzoeksbureau deden 1091 inwoners van ons land mee. De deelnemers kwamen met name uit het westen en het zuiden van Nederland. Ook blijkt uit de data van de studie dat een kleine meerderheid een vrouw is ten opzichte van een man. De grootste leeftijdsgroep is met grote afstand 55 jaar of ouder. Zij worden achtervolgd door 45-54 jaar en 35-44 jaar.

Het onderzoek van Multiscope heeft dus aangetoond dat de inwoners van Nederland verwachten dat de kwaliteit van mobiel internet in de toekomst beter zal zijn dan de kwaliteit van Wifi. Dit doet eigenlijk ook een vrij grote groep van de deelnemers. 43 mensen die de stelling hebben beantwoord gaven aan dat ze er helemaal mee oneens waren, terwijl 74 mensen kozen voor mee oneens. De grootste groep koos voor neutraal, wat natuurlijk het middelste punt van de schaal is. Voor mee eens werd tevens veel gestemd, 409 deelnemers gaven dit aan. De resterende 146 participanten kozen juist voor helemaal mee eens. Zij zijn van mening dat het mobiele netwerk in de toekomst zeker beter zal zijn dan de Wifi.

De participanten van het onderzoek van Multiscope zijn dus van mening dat het mobiele netwerk wel beter zal gaan worden dan de Wifi, maar op het moment vinden ze dit nog niet. De deelnemers werden onder meer gevraagd over het bereik van 3G en 4G internet in huis ten opzichte van de Wifi. De grootste groep vond beide eigenlijk even goed en koos hierdoor voor neutraal bij deze stelling. De meerderheid vindt het bereik van Wifi beter. Respectievelijk werd 131 keer en 266 keer voor helemaal mee oneens en mee oneens gekozen door de deelnemers. 274 participanten kozen juist voor mee eens of helemaal mee eens, zij vinden dus het bereik van het mobiele internet in huis beter dan dat van de Wifi.

Hiernaast werden de deelnemers ook nog gevraagd naar de stelling of ze 3G of 4G internet in huis sneller vonden dan de Wifi. Ook hierbij geldt weer dat de meerderheid koos voor neutraal. Maar liefst 430 participanten, oftewel 39,4 procent van alle mensen, stemde hiervoor. Uit de resterende groep blijkt dat men Wifi toch nog wel sneller vindt in huis. Respectievelijk werd namelijk 127 en 268 keer gekozen voor helemaal mee oneens en mee oneens. Dit betekent dat zij Wifi sneller inschatten dan 3G of 4G. In totaal vinden 266 deelnemers het mobiele netwerk in huis juist sneller dan Wifi.

Dit hangt natuurlijk ook af van wat voor internetpakket de deelnemers in huis hebben. Waarschijnlijk zullen ze hebben gekozen voor goedkoop internet, wat mogelijk betekent dat de snelheid niet echt goed is. Dit hoeft overigens niet het geval te zijn. Er bestaan natuurlijk ook voordelige abonnementen waarbij het internet juist hartstikke snel en stabiel is. Hiervoor kun je kijken op de website van internetvergelijk.nl, een handige site waarop je alle pakketten kunt vergelijken.

advertentie
advertentie