Afbeelding
Open boekenkast

Open boekenkast ideaal in jouw interieur!

2 juli 2020 om 15:15 Partnercontent

Een open boekenkast is een zeer mooie toevoeging aan het interieur. Deze kast kan je erg mooi inrichten met boeken, maar ook met jouw mooiste accessoires. Maar wanneer kies je voor een open kast? We gaan een aantal voordelen van een open kast bespreken in deze blog. Benieuwd wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder.

Ruimte in jouw interieur
Een groot pluspunt van een open kast is dat hij voor een optisch grotere ruimte zorgt. In tegen stelling tot een dichte kast, kan je je door een open kast heen kijken en lijkt de ruimte groter. Wanneer je bijvoorbeeld een kleinere kamer hebt, is een open boekenkast ideaal voor jou. Je kunt er veel spullen in kwijt en tegelijkertijd maakt het je ruimte niet nog kleiner doen lijken. Een open kast zorgt voor een luchtige sfeer in het interieur.

Open kast als roomdivider
Wanneer je een grote kamer hebt kan dit soms wat ongezellig en lawaaierig aanvoelen. Om je grote kamer wat gezelliger te maken kan je kiezen voor een roomdivider. Tegenwoordig zijn roomdividers echt een trend. Voorheen werden er wel eens schermen gebruikt om een ruimte te scheiden. Tegenwoordig is een open kast erg geschikt. Er is een enorm aanbod aan open kasten die je als roomdivider kan gebruiken. Dit zal erg sfeervol staan in jouw interieur. Daarnaast kan je een open kast ook nog eens heel leuk decoreren met al jouw mooie accessoires en boeken.

Alles over inrichten
De naam zegt het al. Een open boekenkast richt je vaak in met boeken, maar dat is tegenwoordig niet altijd vanzelfsprekend. Een open kast kan je namelijk ook erg leuk decoreren met jouw mooiste accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een mooie grote vaas, servies of een wollen kleed. Maar eerlijk is eerlijk, boeken doen het erg goed in een open kast. Kies een aantal mooie boeken uit en leg deze ook in de kast. Jouw kast zal echt een eyecatcher zijn in het interieur!

Twee kanten laten zien
Wanneer je een open kast niet tegen de muur zet, heeft een open kast twee kanten. Het is daarom belangrijk dat de kast van beide kanten leuk is om naar te kijken. Kies daarom voor accessoires die mooi zijn van beide kanten. Misschien vind je dat wel lastig, maar het zal je verbazen hoeveel items hiervoor geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan een plant, vaas, kaars of kussen. Deze items zijn van twee kanten mooi en dus helemaal geschikt voor in jouw open kast.

advertentie
advertentie