Afbeelding
Groene beukenhaag

Groene beukenhaag

2 juli 2020 om 15:26 Partnercontent

Misschien heeft u hem zelf wel in uw tuin staan, een prachtige groene beukenhaag. Tenminste, vanaf de lente tot aan de herfst, want daarna krijgt deze een andere kleur. Maar hierover vertellen we straks meer. In dit artikel vertellen we wat meer over alle eigenschappen van één van de meest populaire hagen in Nederland, de groene beukenhaag. U komt alles te weten over deze praktische privacy gever in één artikel. Leuke tip, bij betuwebomen.nl kunt u ze kopen.

Alle eigenschappen van de groene beukenhaag op een rij

De meeste mensen hebben een beukenhaag in de tuin staan van tussen de 40 cm en 80 cm. Maar wist u dat er ook beukenhagen zijn van maar liefst 300 cm hoog? Zelfs Michael Jordan heeft dan moeite om bij u over de heg te kunnen kijken. Verder is het bijzonder dat de groene beukenhaag bladhoudend is. Logischerwijs zijn meerdere soorten bladhoudend, maar de beukenhaag verkleurd ook van blad, maar behoud toch zijn blad. Het is een soort kameleon, hij wilt wel mee veranderen met de seizoenen, maar er af vallen doet deze niet, totdat hij nieuw groen blad kan laten groeien. De kleur in de herfst is een beetje roodbruin. De groene beukenhaag wordt dan ook gezien als een zeer winterhard soort. Ook om -20 geeft deze groene beukenhaag niks.

Verder zijn er ook nog minder ‘’speciale’’ feitjes, maar die wel heel handig zijn om te weten bij bijvoorbeeld het planten van deze haag. Waar, wanneer en hoe deze plant maakt namelijk nogal een verschil uit. Zo groeit de groene beukenhaag het liefst op zand, zavel, klei en loss. Wat ontzettend fijn is aan de beukenhaag, is dat het niks uit maakt of deze in de zon of schaduw staat, hij groeit overal. Wat wel van essentieel belang is, is dat u bij het planten wat potgrond er bij strooit.

Tips als afsluiter

Koop en plant uw beukenhagen zoveel mogelijk tussen november en maart. Niet omdat dit zoveel beter is voor de plant, maar omdat het iets goedkoper is. De groene beukenhaag wordt dan los geleverd in een zak. Besteld u niet in die periode, dan krijgt u prachtige beukenhagen uit pot. Iets duurder, maar vaak wel iets betere kwaliteit wordt beweerd. Snoei de haag tussen 20 mei en 21 juni, dan kan deze daarna nog één keer prachtig groeien.

advertentie
advertentie