Afbeelding
Bounty eiland

Een subtropische eilandvakantie, droom jij er ook van?

2 juli 2020 om 15:28 Partnercontent

Het reizen zit de mens in het bloed en daarom komt het voor velen zo hard aan dat we mogelijk komende zomer nauwelijks naar het buitenland kunnen en de reistas onaangeroerd op zolder blijft liggen. Toch stellen we hier een aantal prachtige eilanden aan je voor, die je eens in je leven zou moeten bezoeken. Niet om je te plagen maar om je te inspireren. Dromen mag!

En als we toch mogen dromen, dan gaan we maar direct een eind van huis. Waan je op een van deze vijf eilanden.

Bounty eiland

Sint Maarten ken je vast wel, maar ken je ook Pinel Island? Dit is een klein eilandje daar vlak in de buurt. Inderdaad, het bounty-effect. Witte stranden, blauwe zee. Je kunt er fantastisch suppen trouwens. Je wilt je travelbag al pakken als je hier foto’s van ziet. 

Rieten hutjes op het strand

De Malediven worden door veel eilandliefhebbers aangeraden. Een eilandengroep van prachtige koraaleilanden in de Indische Oceaan. Je hebt er vast wel eens plaatjes van gezien, met een groenblauwe zee en rieten hutjes die vrijwel op het strand staan. Need we say more. 

Duiken bij Vanuata

Vanuata wordt een vrij onbekend eiland genoemd. Er zijn vulkanen, je kunt er prachtig duiken en er is zelfs een muziekfestival. Het is een eiland zoals je je een subtropisch eiland voorstelt, compleet met palmbomen. Het eiland ligt midden in de Pacific. 

Groener dan groen

Tussen Madagaskar en Mozambique liggen de maaneilanden, ofwel de Comoren. Je moet iets meer pakken dan een weekendtas als je die kant opgaat, maar dan heb je ook wat. De Comoren bestaan uit drie hoofdeilanden: Grande Comore, Mohéli en Anjouan. Op Grande Comore vind je de grootste actieve vulkaan ter wereld: de Karthala. Het regent er regelmatig met als gevolg dat het er groener dan groen is. Het is er super exotisch en je treft er prachtige koraalriffen aan. 

Minst bezochte eiland ter wereld

Nog eentje dan: Tuvalu. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar niet veel mensen doen deze eilandstaat aan. Het is het minst bezochte eiland ter wereld. Je komt er via Australië of de Figi eilanden. Een eind weg, maar dan heb je ook wat. Vooral rust. Maar vergis je niet. Er zijn alle mogelijke watersporten mogelijk. Het is echt een paradijs op aarde.

advertentie
advertentie