Pianist Daan Steenbeek.
Pianist Daan Steenbeek. Els Verrips

Uitslag Coronaconcours Muziekschool: vier winnaars

2 juli 2020 om 13:10 Overig

SCHERPENZEEL Omdat Muziekschool Scherpenzeel vanaf half maart al geen uitvoeringen meer konden organiseren, werd het ‘Coronaconcours’ in het leven geroepen. Leerlingen mochten een filmpje insturen waarop zij zelf een muziekstuk naar eigen keuze spelen. En er zijn zestien filmpjes binnengekomen.

,,Wat was dat een lastige klus voor de jury om te kiezen uit al die leuke, mooie filmpjes. Maar het is gelukt'', zegt Anna Oerlemans van de muziekschool. ,,We hebben alleen niet drie zoals het plan was maar zelfs vier winnaars aangewezen. En de winnaars van het Coronaconcours van Muziekschool Scherpenzeel zijn: Christine van der Sluijs – harp, Gerben Bloemhof – fluit, David van de Wetering – gitaar en Daan Steenbeek – piano. De prijs is voor alle vier een muziekboek naar keuze ter waarde van €25,-''

Alle filmpjes zijn te zien op de website van de muziekschool www.scherpenzeelmuziek.nl

Christine van der Sluijs is in groep vier begonnen met harplessen. Ze heeft nu zeven jaar les gehad. Op de vraag waarom ze voor de harp heeft gekozen antwoordt Christine: “Ik vind de klank erg mooi dus ik ben nog steeds blij dat ik dit instrument heb gekozen.” Christine oefent best graag. “Om het niet te verleren, moet je blijven oefenen”, zegt ze, “en als je een mooi muziekstuk hebt, is het ook leuk om te oefenen! Ook heb ik op school in een orkest meegespeeld.”

Over de Coronatijd zegt Christine: ,,Het is mooi dat als een instrument bespeelt, je in deze moeilijke en verdrietige tijd nog iets kan doen wat je leuk vindt. Ik had ook extra tijd om achter de harp te zitten.” Het liefst speelt Christine klassieke muziek, bijvoorbeeld van Ludovico Einaudi van wie ze ook een stuk heeft opgenomen voor het Coronaconcours. Ze zou het verder leuk vinden om meer samen te spelen. Bijvoorbeeld op een voorspeelavond of bij de jaarlijkse afsluiting van de lessen. Met het uitzoeken van de prijs komt het wel goed want haar lerares Majsa Koperberg werkt in een muziekwinkel!

Gerben Bloemhof, 12 jaar, begon met dwarsfluit spelen toen hij 7 jaar was nu ongeveer 5 en half jaargeleden. ,,Ik heb voor dit instrument gekozen nadat ik bij een concert met dwarsfluit en orgel meneer Vroegindewei op de dwarsfluit had horen spelen.” vertelt hij. “Wat ik er mooi aan vind is dat de fluit niet zo groot is als een orgel, en dat je hem overal mee naartoe kan nemen. Ik probeer elke dag 15 minuten te oefenen (wat ook redelijk goed lukt). Oefenen vind ik wel leuk, vooral als ik leuke stukjes heb.” Wat vond je van de onlinelessen in de Coronatijd? “Eigenlijk vond ik het gewoon normaal, want het kon niet anders. Op zich was het ook wel fijn dat ik niet hoefde te fietsen naar de les.”

De muziek die Gerben het leukst vindt is van Loeillet of van Vivaldi, Bach of Mozart. dus een beetje barok muziek. Hij heeft zijn prijs nog niet uitgekozen maar hij denkt dat het een barokmuziekboek wordt. Op de vraag wat hij heel leuk zou vinden antwoordt Gerben:

,,Ik had het idee om een orkest te maken. De muziekschool zou misschien een concert in het midden van het dorp kunnen organiseren. Een waarbij niet dat iedereen na elkaar speelt, maar allemaal tegelijk één groot muziekstuk. Dat kan je bijvoorbeeld best bij de dorpskerk of in de dorpskerk doen.” Verder voegt Gerben nog toe: “Wij zijn thuis best wel muzikaal, mijn broer speelt orgel, mijn zus blokfluit en mijn kleinere zus speelt cello, en niet te vergeten, mijn moeder kan heel mooi en goed zingen!” Gerben heeft les van Susanne Wendler.

David van de Wetering Is 7 jaar en hij heeft al bijna twee jaar gitaarles. David vertelt: “Ik heb voor gitaar gekozen omdat ik het een makkelijk instrument vindt:-). Ik oefen bijna elke dag. Thuis is er een mooie regel: ik moet eerst gitaar oefenen en dan mag ik gamen.” David zou het leuk vinden om met andere instrumenten samen te spelen, bijv. piano. Na de vakantie krijgt David een grotere gitaar. Hij heeft nu een halve en krijgt dan een driekwart gitaar. David heeft als prijs het boek Go for C…duets van Joep Wanders gekozen. Een boek vol stukjes voor twee gitaren met een begeleidings cd. David heeft les van Anna Oerlemans.

Daan Steenbeek is 12 jaar en hij speelt nu al 4 jaar piano. Ze hadden thuis al een instrument omdat zijn moeder piano speelt. In de Coronatijd kreeg Daan digitaal les in plaats van in de Breehoek. Dat kon even niet anders, maar om echt les te krijgen vindt hij wel veel leuker. Daan: “Ik vind het allemaal wel goed wat de muziekschool doet. Thuis speel ik wel eens samen met mijn zusje, zij speelt harp. Het lastige aan samenspelen is wel dat je allebei goed in de maat moet spelen..:-)” Na de zomervakantie gaat Daan bij Tiny van Eeuwijk op les in plaats van bij Dinie Jager, omdat hij niet meer kan lessen op de maandag.

Ook zin om muziek te gaan maken? Start met lessen in september! Wil je eerst een gratis proefles? Vul het contactformulier in op http://www.scherpenzeelmuziek.nl/ daar vind je ook meer informatie, of mail naar sms-scherpenzeel@live.nl.

Gitarist David van de Wetering.
Fluitist Gerben Bloemhof.
Harpiste Christine van der Sluijs.
advertentie
advertentie