Afbeelding
MH

Provincie: 'Geen bezwaar mogelijk tegen herindelingsbesluit Scherpenzeel/Barneveld'

17 juli 2020 om 08:09 Maatschappelijk Fusie met Barneveld

SCHERPENZEEL/BARNEVELD Volgens de provincie Gelderland is het voor het Scherpenzeelse gemeentebestuur niet mogelijk om bezwaar in te dienen tegen het GS-besluit om een herindelingsprocedure in gang te zetten voor samenvoeging van Scherpenzeel en Barneveld.

,,Het staat het college van b. en w. natuurlijk vrij om bezwaar te maken, maar het is - volgens ons – geen besluit waartegen bezwaar mogelijk is", reageert provinciewoordvoerder Peter Droste desgevraagd. ,,Het is namelijk niet meer of minder dan een uitnodiging om samen te overleggen over de toekomst van de gemeenten.’’ Droste verwijst hierbij ook naar de letterlijke tekst van het besluit, waarin GS de wens uitspreekt tot wijziging van de gemeentelijke indelen van de gemeenten Barneveld en Scherpenzeel; burgemeester en wethouders van de gemeenten Barneveld en Scherpenzeel in de gelegenheid te stellen met hen overleg te voeren als bedoeld in artikel 8, eerste lid van de Wet algemene regels herindeling (arhi) over deze wens tot wijziging van de gemeentelijke indeling en de betrokken gemeentebesturen en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hiervan op de hoogte te stellen.

Volgens Droste gaat het bezwaarschrift van de gemeente naar de commissie Rechtsbescherming. ,,Die zal daarover een advies geven aan ons college. Omdat de vakantieperiode er tussen zit, is het moeilijk te zeggen hoe lang dat kan duren.’’

advertentie
advertentie