Net aangekomen nieuwe vlaggen
Net aangekomen nieuwe vlaggen Scherpenzeel Zelfstandig

Burgerinitiatief Scherpenzeel Zelfstandig start een petitie

9 augustus 2020 om 19:37 Maatschappelijk Deel je nieuws

In navolging op de oproepen om te stemmen vóór zelfstandigheid bij de stemming die door de gemeente is gehouden, is het burgerinitiatief nu een petitie gestart.

 

De provincie heeft het verzoek, en dus ook de uitslag van deze stemming, om de Arhi-procedure niet in het zetten, naast zich neergelegd. Daarom zet de groep nu hoger in en wil dat de minister nu naar de bewoners van Scherpenzeel gaat luisteren. Want één van de eisen van een herindeling is dat er draagvlak van de bevolking moet zijn. De uitslag heeft duidelijk laten zien dat die er niet is! De petitie is via petities.nl te vinden en kan door iedereen worden getekend die een mailadres heeft.

Omdat er ook inwoners zijn die geen internet hebben, gaan vrijwilligers begin september het dorp in om ook op papier handtekeningen te verzamelen. Hiervoor zoeken wij nog enkele helpende handen.

Om te laten zien dat Scherpenzelers vóór zelfstandigheid zijn, hangen er heel veel Scherpenzeelse actievlaggen in het gehele dorp en buitengebied. Maar er kunnen er nog veel meer bij en daarom zijn de vlaggen weer te koop bij Miss Janet en Primera voor € 12,50. De minister heeft aangegeven dat ze op werkbezoek komt en dan zou het heel mooi zijn als het hele dorp blauw/wit gekleurd is.

Meer informatie over acties en dergelijke is te lezen op onze Facebookpagina.

advertentie
advertentie